Δημοφιλείς ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι φέτος γεμάτοι με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο καλοκαίρι, αναφέρει ο Economist και σημειώνει πως οι Έλληνες ξενοδόχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν ότι οι κρατήσεις μέχρι στιγμής υποδηλώνουν ότι το περσινό ρεκόρ με 30 εκατομμύρια τουρίστες θα καταρριφθεί εύκολα.
Ύστερα από επτά χρόνια κρίσης, οι τιμές στην Κέρκυρα και την Κρήτη είναι πιο ευνοϊκές συγκριτικά με εκείνες της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, ο ανταγωνιστικός προορισμός, η Τουρκία, αυτές τις μέρες θεωρείται λιγότερο ασφαλές ταξίδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
At least one part of the Greek economy is in rude health https://t.co/KRMZXYU49o
— The Economist (@TheEconomist) May 30, 2017
Η Ελλάδα αναμένει μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Βρετανών, Γερμανών και Ρώσων τουριστών, αλλά ίσως βρει δύσκολο να τους πείσει να δαπανήσουν γενναιόδωρα κατά την διαμονή τους.
Κατά μέσο όρο, οι τουρίστες μένουν λιγότερες μέρες και ξοδεύουν λιγότερα σε τοπικά ξενοδοχεία και καταλύματα σε σχέση με δώδεκα χρόνια πριν. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει ο Economist, οι προοπτικές είναι θετικές.
Η 40ετής παραχώρηση για τη λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων κόστισε στη Fraport 1,2 δισ. ευρώ και οι ειδικοί της τουριστικής αγοράς προβλέπουν πως ο αριθμός αφίξεων στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 40 εκατομμύρια έως το 2022. Τουλάχιστον ένας τομέας της ελληνικής οικονομίας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καταλήγει ο Economist.