Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΕΔΕ για τις διαρροές με τα εμβάσματα των βουλευτών

ΕΔΕ για τις διαρροές με τα εμβάσματα των βουλευτών

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) θα διενεργηθεί, άμεσα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι υπαίτιοι της «διαρροής» σχετικών στοιχείων και δήθεν πληροφοριών, με τους ελέγχους των εμβασμάτων βουλευτών. Την εντολή έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι βουλευτές έκαναν εμβάσματα στο εξωτερικό, τα προηγούμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα, την ικανοποίησή της εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών, που διέταξε ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι που διακίνησαν διαρροές περί «τριών βουλευτών της ΝΔ, με αδικαιολόγητα εμβάσματα στο εξωτερικό».

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, τονίζει πως «οι τρεις βουλευτές της ΝΔ, περιορίστηκαν σήμερα σε έναν, που, όμως, ήδη από τον Απρίλιο του 2013, χωρίς καν να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό, έχει δικαιολογήσει πλήρως, στις αρμόδιες Αρχές, καταθέσεις και εισοδήματα από την εργασία του, έχει φορολογηθεί για αυτά και τα έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του».

Η κ. Ασημακοπούλου επισημαίνει πως η ΝΔ περιμένει άμεσα να ολοκληρωθεί και να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της ΕΔΕ και να καταλογιστούν ευθύνες προς τους συκοφάντες των απαράδεκτων διαρροών.

«Ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ποιοι, για ποιους λόγους επιλέγουν αυτή την ώρα να χτυπήσουν τη ΝΔ», συμπληρώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κικίλιας, Καπερνάρος και Ρεπούση οι βουλευτές που ελέγχονται γιατί έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό – Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Διαψεύδει ο Βασίλης Κικίλιας ότι είναι ένας από τους 3 βουλευτές με τα 3,5 εκατομμύρια στο εξωτερικό

Τι απαντούν οι τρεις βουλευτές για τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών ο Γ. Μιχελάκης – Τι είπε για το σταυρό στις ευρωεκλογές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε