Ελλάδα

ΕΕ: Κανείς από τους μετανάστες στην Ειδομένη δεν θα σταλεί πίσω στην Τουρκία

«Κανένας από τους μετανάστες που έχουν μπλοκαριστεί στην Ειδομένη δεν πρόκειται να σταλεί πίσω στην Τουρκία», αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, oι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι τα άτομα που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και δικαιούνται άσυλο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης. Οι δε οικονομικοί μετανάστες -προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο- έχοντας ήδη παρέλθει δεκατέσσερις ημέρες από την είσοδο στην ελληνική επικράτεια (περίοδος κατά την οποία μπορούν να απελαθούν στην Τουρκία βάσει σχετικής διμερούς συμφωνίας) θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα με την προοπτική επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους αν και εφόσον υπογραφούν οι ανάλογες διμερείς συμφωνίες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καρέ καρέ η κλοπή καλωδίων από δημόσιο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που άνδρας προσπαθεί να κλέψει καλώδιο που είναι συνδεδεμένο σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο είναι σταθμευμένο δίπλα σε δημόσιο φορτιστή στο κέντρο της Αθήνας
Καρέ καρέ η κλοπή καλωδίων από δημόσιο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων