Σάββατο, 10 Αυγ.
31oC Αθήνα

ΕΦΚΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη της 49χρονης υπάλληλου τη στιγμή του χρηματισμού

ΕΦΚΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη της 49χρονης υπάλληλου τη στιγμή του χρηματισμού
iStock

Τη στιγμή που η υπάλληλος του ΕΦΚΑ δέχεται χρηματικό ποσό από θύμα της, κατέγραψαν σε βίντεο ντοκουμέντο κάμερες ασφαλείας κοντινού καταστήματος στο σημείο.

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση της 49χρονης που εργάζεται στον ΕΦΚΑ και συνελήφθη για δωροληψία. Η ίδια μάλιστα σε βίντεο «πιάστηκε» με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο χέρι τα οποία της έδωσε η 56χρονη που εν τέλει την κατήγγειλε στις αρχές.

Στο βίντεο η 56χρονη καταγγέλλουσα φαίνεται να βγαίνει από ένα μπλε αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκεται γη δράστης, και φτάνει στο σημείο μηχανή με δύο άνδρες της ΕΛΑΣ που παρακολουθούν τη δράση της γυναίκας.

Στη συνέχεια η 56χρονη απομακρύνεται ενώ την ίδια στιγμή φτάνει στο σημείο συνάντησης ένα ταξί το οποίο κλείνει το δρόμο του αυτοκινήτου και σε αυτό το όχημα μέσα βρίσκονται αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί κατευθύνονται στο μπλε όχημα και προχωρούν στη σύλληψη της 49χρονης υπαλλήλου του ΕΦΚΑ.

Το ύψος των χρημάτων που φέρεται να έχει αποκομίσει μέσω της απάτης της η 49χρονη από την δράση της, φτάνει το υπέρογκο ποσό των 61.500 ευρώ, το οποίο βρέθηκε σε πάκους χαρτονομισμάτων τα οποία αποθήκευε σε φακέλους σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι της.

Η υπάλληλος που εργαζόταν στη διεύθυνση ιατρικής αξιολόγησης του ΕΦΚΑ, φέρεται να ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες για να διεκπεραιώσει υποθέσεις καταβολής αναπηρικών επιδομάτων.

Το κουβάρι της δράσης της άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια 56χρονη γυναίκα κατήγγειλε στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ ότι η υπάλληλος της ζητούσε 4.000 ευρώ για να διεκπεραιώσει την αίτηση επιδόματος αναπηρίας που δικαιούται η μητέρα της. Όταν της είπε ότι δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα η υπάλληλος της ζήτησε τα λεφτά σε δύο δόσεις.

«Τα μισά όπως είχαμε πει», «Δηλαδή 2000; Ή μήπως μπορούμε 1500 και 500 τέλος του μήνα;».

Μέσω ανακοίνωσής του, ο ΕΦΚΑ έκανε γνωστό ότι η 49χρονη τέθηκε άμεσα σε αναστολή άσκησης καθηκόντων, ενώ την παρέπεμψε και στο Πειθαρχικό για την υπόθεση δωροληψίας. Ο διοικητής του ΕΦΚΑ μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στον δημόσιο φορέα.

«Στον ΕΦΚΑ γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για διαφάνεια και καθαρότητα και δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία, τόσο με τις αστυνομικές όσο και δικαστικές αρχές έτσι ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα».

Το Σάββατο (10.08.2024) είναι προγραμματισμένο να δικαστεί η 49χρονη για την υπόθεση. Παράλληλα, κατηγορούμενος είναι και ο σύζυγός της για συνέργεια αν και δεν έχει συλληφθεί, καθώς έχει περάσει το αυτόφωρο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις