Κυριακή, 28 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εγκαταλείπουν κάποιοι πρόσφυγες τον Πειραιά – ΦΩΤΟ

Εγκαταλείπουν κάποιοι πρόσφυγες τον Πειραιά – ΦΩΤΟ

Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες κυρίως στον Πειραιά και λιγότερο στην Ειδομένη. Κάποιοι ξεστήνουν τις σκηνές τους στον Πειραιά και φαίνεται να έχουν πειστεί να μεταφερθούν στον Σκαραμαγκά. Είναι όμως λίγοι…

Ακόμα και ο αριθμός 800 που ακούγεται σήμερα από το πρωί (σ.σ. και από το στόμα του Γιώργου Κυρίτση) και είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φέρονται να είναι έτοιμοι προς μετακίνηση, είναι μικρός, μπροστά στον αριθμό των 4.500 που βρίσκονται στις πύλες του πρώτου λιμανιού της χώρας.

Η κινητικότητα παρατηρείται στην αρχή της πύλης Ε2. Κάποιοι μαζεύουν τα πράγματά τους και ξεστήνουν τις σκηνές τους. Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα στον Πειραιά δεν εχει κάνει την εμφάνισή του κανένα πούλμαν προκειμενου να μεταφέρει τους πρόσφυγες στον Σκαραμαγκά ή σε κάποιο άλλο κέντρο φιλοξενίας. Αξίζει να σημειωθει πως τις τελευταίες μέρες έχουν μεταφερθεί μολις 30 (!) προσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας.

Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι εμφανίστηκε ένα αστικό λεωφορείο και επιβιβάστηκαν σε αυτό 70 άτομα. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε και δεύτερο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε