Site icon NewsIT

Εικόνες μέσα από την Αμυγδαλέζα λίγες ώρες μετά την εξέγερση

11.08.2013 | 15:51
Ζημιές στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας προκλήθηκαν από τη χθεσινοβραδυνή εξέγερση. ΦΩΤΟ astynomia.gr

Ζημιές στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας προκλήθηκαν από τη χθεσινοβραδυνή εξέγερση. ΦΩΤΟ astynomia.gr

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία βίντεο και φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσης της Αμυγδαλέζας.

Ζημιές τόσο στους οικίσκους όσο και στον εξοπλισμό των εγκαταστέσων του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα προκλήθηκαν απο τη χθεσινοβραδυνή εξέγερση των μεταναστών.

Διαβάστε εδώ το χρονικό της εξέγερσης

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων αλλά και απο το εσωτερικό των οικίσκων.

“Άθλιες συνθήκες κράτησης” καταγγέλει ο δήμαρχος Αχαρνών

Για «αναμενόμενο ξεσηκωμό» των αλλοδαπών κρατουμένων στο Κέντρο Μεταναστών της Αμυγδαλέζας, κάνει λόγο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος.

«Οι συνθήκες κράτησης στο Κέντρο είναι άθλιες και ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που το περιμέναμε» λέει και προσθέτει ότι την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να του εκφράσει την ανησυχία του, δεδομένου ότι, όπως είπε, 1.650 άνθρωποι «στοιβαγμένοι» στον ίδιο χώρο «είναι πάρα πολλοί και δεν μπορούν να ζήσουν σε κοντέινερ, που το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου».

«Η ζωή των μεταναστών χωρίς χαρτιά καταπατάται διαρκώς στο Κέντρο και η ανακοίνωση της παράτασης κράτησής τους, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης ξεχείλισε το ποτήρι» συμπληρώνει ο δήμαρχος.

ΚΕΕΡΦΑ: Οι μετανάστες έβαλαν air condition και τους έκοψαν το ρεύμα

Σημειώνεται ότι σε καταγγελίες, που έκανε χθες τη νύχτα ο επικεφαλής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή», Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέρεται ότι πριν από πέντε μέρες οι μετανάστες, κρατούμενοι στο Κέντρο, έθεσαν σε λειτουργία το αιρκοντίσιον χωρίς τη συγκατάθεση των αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε όλη την εγκατάσταση.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το κλίμα στο Κέντρο άρχισε να βαραίνει, όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετανάστες που εκτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, δέχθηκαν παρενοχλήσεις από τους φρουρούς.

Διαβάστε επίσης
Οι τέσσερις ώρες εξέγερσης στην Αμυγδαλέζα – Τι προκάλεσε το χάος – Αναζητούνται 10 μετανάστες που κατάφεραν να διαφύγουν

Ηρεμία σήμερα στην Αμυγδαλέζα – Η αστυνομία ψάχνει μετανάστες που ίσως το ‘σκασαν

“Κόλαση” το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα – ΤΩΡΑ η επέμβαση των ΜΑΤ – Ποιοι είναι οι λόγοι της εξέγερσης και πώς άρχισε

Λήξη συναγερμού στην Αμυγδαλέζα μετά την εξέγερση των μεταναστών – Πόρτα πόρτα ψάχνουν τα σπίτια της περιοχής οι αστυνομικοί – Τι προκάλεσε την ένταση

Tρεις μετανάστες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζα – Ηχητικό ντοκουμέντο

Σκούπα για τοξικομανείς – Τους έκλεισαν στην Αμυγδαλέζα για εξετάσεις!

ΕΛΑΣ: Διαψεύδει την καταγγελία περί βασανισμών ανηλίκων αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα

Σε διαθεσιμότητα ειδικός φρουρός γιατί έδειρε μετανάστη στην Αμυγδαλέζα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version