Ελλάδα

Είκοσι ιδιώτες γιατροί δήλωσαν συμμετοχή να συνδράμουν το ΕΣΥ στην «πρεμιέρα»

Είκοσι ιδιώτες γιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του υπουργείου Υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας του ΙΣΑ.

Ειδικότερα, πρόκειται για 8 πνευμονολόγους, 6 παθολόγους και 6 γενικούς ιατρούς που συμπλήρωσαν την αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα, το προσωπικό του Συλλόγου έκανε εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε ιδιώτες ιατρούς μέλη του ΙΣΑ και τους ενημέρωσε για την πρόταση του υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι η σχετική πλατφόρμα έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέλη Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του τράπερ Snik για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας
Από τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε, δεν προκύπτει να είναι κάτοχος πυροβόλου όπλου ο τράπερ, ενώ η 31χρονη σύντροφός του αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή
Έφοδος της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι του τράπερ Snik για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας