Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ειρήνη Κονιτοποπούλου Λεγάκη: Τελευταίο χειροκρότημα στο «αηδόνι του Αιγαίου» – «Ο ήλιος εβασίλεψε»

Ειρήνη Κονιτοποπούλου Λεγάκη: Τελευταίο χειροκρότημα στο «αηδόνι του Αιγαίου» – «Ο ήλιος εβασίλεψε»
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με συγκίνηση και όλες τις τιμές υποδέχτηκε η Νάξος για τελευταία φορά την Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη. Η κορυφαία τραγουδίστρια των νησιώτικων κηδεύεται στον Κινίδαρο Νάξου.

Η νεκροφόρα με τη σορό της Ειρήνης Κονιτοπούλου Λεγάκη έφτασε στη Νάξο για το τελευταίο αντίο. Στο λιμάνι περίμεναν τη συμπατριώτισσα τους μέλη της χορευτικής ομάδας «Αξοπατήματα» με παραδοσιακές στολές.

Η πομπή – αναφέρει το naxostimes.gr – τη συνόδεψε μέχρι το χωριό όπου γεννήθηκε η μεγάλη τραγουδίστρια των νησιώτικων. Την ίδια ώρα από τα μεγάφωνα αντηχούσε το τραγούδι «Νάξος με τα ψηλά βουνά», σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί.

Εκεί ήταν και η βυθισμένη στο πένθος οικογένεια που με δάκρυα στα μάτια συνόδευσε την Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη στην τελευταία της κατοικία.

Δείτε βίντεο του Cyclades24.gr:

Παρόντες ο Ναξιώτης βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ο έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Δείτε και φωτογραφίες του Cyclades24.gr:

Υπενθυμίζεται πως η μεγαλύτερη φωνή του νησιώτικου τραγουδιού, η Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη άφησε την τελευταία τα ξημερώματα της 30ής Μαρτίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις