Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για τυχόν παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας από τα κανάλια

Το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων που αφορούν την εκλογική νομοθεσία από τηλεοπτικούς σταθμούς ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με εντολή του προϊσταμένου της, Ηλία Ζαγοραίου.

Ο εισαγγελέας, με αφορμή καταγγελία για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον τηλεοτπικό σταθμό ΣΚΑΪ, την παραμονή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (Σάββατο 4 Ιουλίου), διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ν. Γύζη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί εάν προκύπτουν στοιχεία παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι και τη διεξαγωγή του. Εάν διαπιστωθούν παραβάσεις, η έρευνα είναι πιθανό να επεκταθεί και στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος μελών του ΕΣΡ ως αρμόδια εποπτική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, καταιγίδες και χαλάζι σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Ανατολική Στερεά
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου
Βροχή