Site icon NewsIT

Εισαγγελική έρευνα για την παραλίγο σύγκρουση τρένων του προαστιακού στους Αγίους Αναργύρους

13.09.2024 | 18:01
Εισαγγελική έρευνα για την παραλίγο σύγκρουση τρένων του προαστιακού στους Αγίους Αναργύρους

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε για την παραλίγο νέα τραγωδία με τρένα του προαστιακού κοντά στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων, λίγο έξω από την Αθήνα.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή, στο πλαίσιο της έρευνας, να
διερευνηθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς για το περιστατικό με τα δυο τρένα του προαστιακού.

Επίσης, θα ζητηθούν πορίσματα του ΟΣΕ,θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες καταθέσεις και επίσης θα ζητηθούν  τα ηχητικά ντοκουμέντα για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής ανατέθηκε θα στη ΓΑΔΑ ενώ θα την εποπτεύει η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αγγελική Τριανταφύλλου.

Το περιστατικό με την παραλίγο τραγωδία με τρένα του προαστιακού, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (13.09.2024), πριν από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων και μετά τα έργα υπογειοποίησης στα Σεπόλια.

H σύγκρουση θα γινόταν στο τμήμα της γραμμής μεταξύ του σταθμού της Αθήνας και των Αγίων Αναργύρων, δηλαδή μέσα στον αστικό ιστό.

Στο συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής, εφαρμόζεται μονοδρόμηση, δηλαδή και οι συρμοί ανόδου, και οι συρμοί καθόδου χρησιμοποιούν την ίδια γραμμή λόγω έργων.

«Αν τα τρένα συγκρούονταν, θα ήταν χειρότερα από την τραγωδία των Τεμπών», σημείωσε στο newsit.gr, ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ, Θωμάς Χαχάμης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version