Ελλάδα

Εισπρακτικές εταιρείες για απλήρωτα κοινόχρηστα

Φαινόμενο της κρίσης και αυτό αφού είναι χιλιάδες εκείνοι που δεν πληρώνουν κοινόχρηστα με αποτέλεσμα μεταξύ των ενοίκων πολλές φορές να ξεσπά... πόλεμος.

Υπάρχουν διαμερίσματα με χρέη από 500, ως και 1.000 ευρώ, ενώ καταγράφονται και περιπτώσεις με χρέη που ξεπερνούν ακόμη και τις 3.000.
Το λεγόμενο ταμείο της πολυκατοικίας όπου υπάρχουν χρέη σε περισσότερα από ένα διαμερίσματα συνήθως εξανεμίζεται σε μικρό χρονικό διάστημα και έτσι παρατηρούνται φαινόμενα διακοπής στη θέρμανση, διακοπής στη λειτουργία του ασανσερ κλπ.
Κάπου εδώ αναλαμβάνουν οι εταιρείες. Ο απλός ένοικος ή ιδιοκτήτης διαχειριστής είναι τις περισσότερες φορές δύσκολο να μπει στη διαδικασία διαμάχης με κάποιον από τους γείτονες και έτσι το έργο αυτό αναλαμβάνουν οι εταιρείες οι οποίες ωστόσο σπάνια καταλήγουν σε ένδικα μέσα. Συνήθως με επιστολές και επίμονα τηλεφωνήματα προσπαθούν να πείσουν τους κακοπληρωτές, ενώ δεν λείπουν και τα πακέτα διευκόλυνσης με πολλές άτοκες δόσεις ή ακόμη και πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών.
Στις περιπτώσεις πάντως που τα χρέη είναι μεγάλα, σπάνια γίνεται κάποιος διακανονισμός και έτσι υπάρχουν ένδικα μέσα, ωστόσο πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν εξυπηρετεί τους υπόλοιπους ενοίκους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εντυπωσιακό βίντεο από την Αθηνών – Κορίνθου με τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
Στην Αθηνών – Κορίνθου, από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους και την Ελευσίνα, τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα και οι οδηγοί έπρεπε να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή
Αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό 3