Τετάρτη, 31 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: «Stop the war» το μήνυμα των μαθητών του 15ου Γυμνασίου Αθηνών

Εισβολή στην Ουκρανία: «Stop the war» το μήνυμα των μαθητών του 15ου Γυμνασίου Αθηνών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Μέχρι και ο πιο ψύχραιμος λυγίζει όταν βλέπει ζωές να καταστρέφονται εξαιτίας της ρωσικής εισβολής και θλιβερές ανθρώπινες ιστορίες να παίρνουν «σάρκα και οστά». Εν έτει 2022, με τον πιο άγριο τρόπο, άνθρωποι χάνονται, πατεράδες αποχωρίζονται τα παιδιά τους και δεν ξέρουν αν θα τα ξαναδούν.

Η ευαισθητοποίηση σε όλον τον κόσμο είναι κάτι περισσότερο από έκδηλη. Πορείες για την ειρήνη, συμβολικές κινήσεις για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι λίγες ενέργειες στις οποίες, τις τελευταίες μέρες, προβαίνουν απλοί πολίτες για να πέσει -όσο το δυνατόν πιο γρήγορα- η αυλαία της μαύρης αυτής περιόδου.

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η κίνηση των μαθητών του 15ου Γυμνασίου Αθήνας στην Κυψέλη, που στη βαριά ατμόσφαιρα των πολεμικών τυμπάνων που κρούουν στην Ουκρανία, τοποθέτησαν τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου τους, σχηματίζοντας το πιο επίκαιρο από ποτέ σύνθημα, «Stop The War» – Σταματήστε τον πόλεμο.

Είναι πολλές εκείνες οι φορές που τα λόγια και οι λέξεις χάνουν τη δύναμή τους μπροστά στην εικόνα, με το μέλλον της χώρας που αντιπροσωπεύουν οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου Αθήνας, να στέλνουν το δικό τους μήνυμα μηδενικής ανοχής στις πολεμικές συρράξεις και την εξαθλίωση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις