Ελλάδα

Εισβολή στην Ουκρανία: «Stop the war» το μήνυμα των μαθητών του 15ου Γυμνασίου Αθηνών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Μέχρι και ο πιο ψύχραιμος λυγίζει όταν βλέπει ζωές να καταστρέφονται εξαιτίας της ρωσικής εισβολής και θλιβερές ανθρώπινες ιστορίες να παίρνουν «σάρκα και οστά». Εν έτει 2022, με τον πιο άγριο τρόπο, άνθρωποι χάνονται, πατεράδες αποχωρίζονται τα παιδιά τους και δεν ξέρουν αν θα τα ξαναδούν.

Η ευαισθητοποίηση σε όλον τον κόσμο είναι κάτι περισσότερο από έκδηλη. Πορείες για την ειρήνη, συμβολικές κινήσεις για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι λίγες ενέργειες στις οποίες, τις τελευταίες μέρες, προβαίνουν απλοί πολίτες για να πέσει -όσο το δυνατόν πιο γρήγορα- η αυλαία της μαύρης αυτής περιόδου.

stopwar tsantes

Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η κίνηση των μαθητών του 15ου Γυμνασίου Αθήνας στην Κυψέλη, που στη βαριά ατμόσφαιρα των πολεμικών τυμπάνων που κρούουν στην Ουκρανία, τοποθέτησαν τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου τους, σχηματίζοντας το πιο επίκαιρο από ποτέ σύνθημα, «Stop The War» – Σταματήστε τον πόλεμο.

Είναι πολλές εκείνες οι φορές που τα λόγια και οι λέξεις χάνουν τη δύναμή τους μπροστά στην εικόνα, με το μέλλον της χώρας που αντιπροσωπεύουν οι μαθητές του 15ου Γυμνασίου Αθήνας, να στέλνουν το δικό τους μήνυμα μηδενικής ανοχής στις πολεμικές συρράξεις και την εξαθλίωση της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολόκληρο οπλοστάσιο με μαχαίρια, τσεκούρια και σπαθιά στο σπίτι του 43χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία του 59χρονου στη Λαμία
Εκτός από το μαχαίρι που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, εντοπίστηκαν -μεταξύ άλλων- συνολικά 76 μαχαίρια, σπαθιά και ξιφίδια στο σπίτι του 43χρονου
Κατασχεθέντα από την αστυνομία στη Λαμία 15