Ελλάδα

Έκλεισε το “Τηνιακό” – Το στέκι των φοιτητών εδώ και 80 χρόνια

Μετά από περίπου 80 χρόνια ιστορίας, το μαγαζί που κανείς, ποτέ δεν περίμενε ότι θα αλλάξει έστω και στο ελάχιστο, έκλεισε. Σήμερα (12-12-2016) κανείς δεν θα πιει ελληνικό καφέ από τα χεράκια του κύριου Δήμου. Οι ιδιοκτήτες του “Τηνιακού” που βρισκόταν στην συμβολή των οδών Ασημάκη Φωτήλα και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας παρέδωσαν την ταμειακή μηχανή του μαγαζιού του και βγαίνουν στην σύνταξη.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ήσουν φοιτητής στην Αθήνα και να μην ήξερες το “Τηνιακό”. Πρόκειται για το μαγαζί που μέθυσες γιατί το ούζο ήταν φθηνό και ήπιες ένα ποτηράκι παραπάνω. Εκεί τσακωνόσουν με την παρέα σου για τα πολιτικά αλλά και για το ποιος θα φάει το τηγανητό ψωμάκι με το λιωμένο τυρί ενώ ήξερες πως αν πας μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου δεν θα βρεις να κάτσεις.

Πιθανώς να μην υπάρχει φοιτητής που να μην έχει δοκιμάσει την κλασική ποικιλία με τα κεφτεδάκια και τα τυροπιτάκια του Τηνιακού ή να έχει κάνει έναν λογαριασμό με 120 καραφάκια ούζο και πάνω από χίλιες μπύρες, καθώς ήταν πάντα όλα πάμφθηνα.

Το ιστορικό αυτό μαγαζί που υπήρξε στέκι για πολλές γενιές φοιτητών έκλεισε μετά από 80 χρόνια λειτουργίας την Κυριακή (11-12-2016) και ήταν όλοι εκεί.

Όσοι το αγάπησαν και πέρασαν εκεί χαρές, στενοχώριες, έρωτες και απογοητεύσεις. Ήταν όλοι εκεί για να θυμηθούν εκείνα τα ανέμελα χρόνια που ήταν φοιτητές.

Ήθελαν να πουν το δικό τους αντίο στο μαγαζί που “έχτισαν” τις αναμνήσεις τους. Εκεί που έκαναν όνειρα, πίνοντας τσίπουρα και έβρισκαν “καταφύγιο” τις δύσκολες μέρες που τα Εξάρχεια καίγονταν μετά από πορείες και διαδηλώσεις.

Οι ιδιοκτήτες του, ο κ. Λευτέρης και ο κ. Δήμος, οι οποίοι είχαν το μαγαζί, που ήταν κάτω από το κτίριο της «Αδελφότητας των Τηνίων στην Αθήνα», από το 1974, περίμεναν να σερβίρουν για τελευταία φορά τον κόσμο…

Το μαγαζί γέμισε μέσα σε λίγη ώρα… όμως αυτή τη φορά τα χαμόγελα ήταν γλυκόπικρα! Υπήρχε μία θλίψη για το κλείσιμο του μαγαζιού… όπως συμβαίνει πάντα όταν έρχεται το τέλος μίας εποχής!

Ο Γιάννης, που εργαζόταν στο κατάστημα τα τελευταία δέκα χρόνια, ανέφερε ότι αυτό που θα του λείψει περισσότερο είναι οι στενές σχέσεις που είχαν αναπτύξει προσωπικό και ιδιοκτήτες μεταξύ τους.

«Στεναχωριέμαι, που κλείνει το μαγαζί, όχι γιατί θα χάσω τη δουλειά μου, αλλά γιατί θα χάσω αυτό το θερμό και φιλικό περιβάλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κλείνει ένας κύκλος», σημείωσαν πολλοί, «ανοίγει ίσως ένας άλλος, γύρω στην Άνοιξη, λίγο πιο κάτω, ίσως ποιος ξέρει… μπορεί να ξαναβρεθούμε», ανέφεραν κάποιοι από τους εργαζόμενους στο μαγαζί, αποχαιρετώντας αισιόδοξα τους θαμώνες του “Τηνιακού”.

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε δύο 29χρονους που προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι στον Γέρακα - Τους έπιασαν πάνω στη στέγη
Αστυνομικός πυροβόλησε τα λάστιχα του οχήματος των δραστών, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε ενώ λίγο πιο κάτω εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή
Περιπολικό
«Ο 26χρονος κατέβηκε από το αμάξι του και γρονθοκόπησε τον ανιψιό μου» λέει ο θείος του 33χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Χαλκιδική
Ο 33χρονος πριν παρασυρθεί από βανάκι και χάσει τη ζωή του, δέχτηκε επίθεση από τον 26χρονο οδηγό ΙΧ, ο οποίος αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει πηγαίνοντας τον στο νοσοκομείο
Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 33χρονος και φωτογραφία του 33χρονου
Άκαρπες οι έρευνες για τον 75χρονο ψαρά που αγνοείται στο Μεσολόγγι - «Δεν ήταν κανένας πρωτάρης, ήξερε τι έκανε» λέει η κόρη του
«Στη θάλασσα δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα. Αυτό που μας έχουν πει είναι πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» δηλώνει στο newsit.gr η κόρη του
Η περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του 75χρονου ψαρά στην Αιτωλοακαρνανία