Ελλάδα

Εκπαιδευτικοί δικαιώθηκαν μετά από 8 χρόνια

Στη Δικαιοσύνη βρήκαν τελικά το δίκιο τους 11 εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (αναπληρωτές και ωρομίσθιοι) οι οποίοι είχαν πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 2008 αλλά δεν είχαν διορισθεί.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας (Γ Τμήμα) έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του νόμου 3687/2008 για την πρόσληψη (διορισμό) των  εκπαιδευτικών με ποσόστωση.

Οι 11 εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής ζητούσαν από το ΣτΕ να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του έτους 2009  με τις οποίες :

1) Καθορίστηκε σε 200 ο αριθμός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ-ΙΙ φυσικής αγωγής προς διορισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση  σε ποσοστό 1/5  βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του νόμου 3687/2008 (30μηνιτών) του σχολικού έτους 2009-2010,

2) Καθορίστηκε σε 196 ο αριθμός των εκπαιδευτικών (24μηνητών) του σχολικού ‘έτους 2009-2010 και

3) Διορίστηκαν για το σχολικό έτος 2009-2010 συνολικά 396 (200 συν 196) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ-ΙΙ φυσικής αγωγής κατ΄  εφαρμογή του νόμου 3687/2008.

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας επίσημαινεται  ότι η υπόθεση λόγω της  αντισυνταγματικότητας δεν πρέπει να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση, καθώς με την υπ΄ αριθμ. 527/2015 απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του άρθρου 9  παράγραφοι 8 και 9 του νόμου 3687/2008 οι οποίες έχουν ταυτόσημο  περιεχόμενο με τις διατάξεις του άρθρου 5 παράγραφοι 1 και 2 του ίδιου νόμου.

Το Συμβούλιο της Επικράτειας ανέπεμψε την υπόθεση στο υπουργείο Παιδείας να πράξει τα νόμιμα  και επέβαλε στο Ελληνικό Δημόσιο δικαστική δαπάνη 920 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4