Ελλάδα

Εξελίξεις με το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών!

- Θεωρείται πολύ πιθανό να εξεταστεί σε λίγες ώρες το θέμα τής προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών - Το ραντεβού του εισαγγελέα με τους δικηγόρους τους ήταν για την ερχόμενη Παρασκευή - Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε πει ότι ελπίζει για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα - Τι θα γίνει αν αφεθούν ελεύθεροι

Μια ημέρα μετά την Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος τού ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης θεωρείται πολύ πιθανό να εξεταστεί σε λίγες ώρες το θέμα τής προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Κάτι θα γίνει σήμερα», είπε. «Έχω από δυο πηγές την πληροφορία ότι επισπεύδονται οι εξελίξεις. Επρόκειτο να συναντηθούν οι δικηγόροι των δυο Ελλήνων την Παρασκευή με τον Τούρκο εισαγγελέα, αλλά ακούω πως αυτό θα γίνει σήμερα».

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι ελπίζει για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα.

«Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιουνκέρ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα ενημερωθεί επισήμως για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Ant1 Μαρία Ζαχαράκη, οι δικηγόροι θα ζητήσουν ξανά την απελευθέρωσή τους, υποβάλλοντας ένσταση και πάλι, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, επί της απόφασης του δικαστηρίου που διέταξε την προφυλάκιση. Οι δυο αξιωματικοί μας δεν θα πάνε στο δικαστήριο.

Αν σήμερα αφεθούν ελεύθεροι τότε:

1. Ενδέχεται να τους τοποθετήσουν βραχιολάκι, ώστε να μην βγουν από τη χώρα

2. Να υπάρξει όρος να εμφανίζονται στο δικαστήριο μία φορά τη βδομάδα

3. Να υπάρξει χρηματική ποινή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο καρκινοπαθής που κατήγγειλε πως πήρε 1 χρόνο μετά τη βιοψία του: «Αντί συγγνώμης μου ζητούν τα ρέστα»
Ο 56χρονος κατήγγειλε πως το Δημόσιο του ζητά πλήθος εγγράφων και 2 πραγματογνωμοσύνες οι οποίες καθυστερούν την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης - «Δεν θα προλάβω, θα βγει πρώτα η νεκροψία μου»
Άνδρας
3,5 χρόνων κορίτσι πνίγηκε σε πισίνα στη Ρόδο - Υπεράνθρωπη η προσπάθεια των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή
Το παιδί διασκέδαζε υπό την επίβλεψη της γιαγιάς του - Αυτόπτες μάρτυρες το ανέσυραν από την πισίνα μελανιασμένο και χωρίς τις αισθήσεις του - Οι διασώστες ξεκίνησαν άμεσα τη διαδικασία ανάνηψης αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά
Πισίνα
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
19