Δευτέρα, 12 Αυγ.
30oC Αθήνα

Έξι απίθανες παραλίες στην Κορινθία για μονοήμερη εκδρομή στη θάλασσα

Έξι απίθανες παραλίες στην Κορινθία για μονοήμερη εκδρομή στη θάλασσα

Μια ανάσα από την Αθήνα, οι παραλίες στην Κορινθία είναι η ιδανική επιλογή για ημερήσιες εξορμήσεις στη θάλασσα.

Με μεγάλο προνόμιο ότι βρέχεται από δύο κόλπους: τον Κορινθιακό και τον Σαρωνικό, στην Κορινθία θα βρείτε παραλίες για όλα τα γούστα και παντός καιρού, αφού όταν φυσάει στον Κορινθιακό, στον Σαρωνικό τα νερά είναι ήρεμα και σας περιμένουν για ατελείωτες βουτιές.

Παραλία Μυλοκοπή: Η «δίδυμη» παραλία στον κορινθιακό κόλπο που θυμίζει περισσότερο έναν εξωτικό προορισμό. Για πολλά χρόνια, η Μυλοκοπή ήταν το καλά κρυμμένο «μυστικό» των ντόπιων, αφού κυρίως εκείνοι γνώριζαν την ύπαρξη της παραλίας κοντά στο Λουτράκι, δίπλα στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Το σκηνικό εδώ, έρχεται να απογειώσει το καταπράσινο πευκοδάσος που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα με τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά της.

Η ακρογιαλιά διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα και δεν διαθέτει καμία οργάνωση, γι’ αυτό και αν την επισκεφτείτε, θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι και να έχετε μαζί την ομπρέλα σας, αλλά και ψυγειάκι με νερό, σνακ και φαγητό, καθώς εδώ δεν υπάρχει ούτε καντίνα.

Επειδή, πλέον η Μυλοκοπή είναι γνωστή, τα Σαββατοκύριακα, κυρίως, μαζεύει κόσμο, γι’ αυτό καλό είναι να πάτε από νωρίς για να βρείτε σκιερό μέρος να απλώσετε την πετσέτα σας.

Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι εύκολη, καθώς ο δρόμος είναι κατηφορικός και χωματόδρομος και σε ορισμένα σημεία κακοτράχαλος.

Αν έχετε τετρακίνητο αυτοκίνητο, μπορείτε να φτάσετε μέχρι κάτω, διαφορετικά αφήνετε το αυτοκίνητο σας σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από την παραλία και περπατάτε με τα πόδια.

Πώς πάω στην παραλία Μυλοκοπή: Οδικώς, ακολουθείτε την επαρχιακή οδό Λουτρακίου – Περαχώρας, πριν το χωριό Περαχώρα, θα δείτε πινακίδες προς Λίμνη Βουλιαγμένης. Συνεχίζετε στην οδό Περαχώρας – Λίμνη Βουλιαγμένης για περίπου 3 χλμ. Πριν τη διασταύρωση προς τη λίμνη, θα δείτε πινακίδα προς Μυλοκοπή, όπου μετά από 3 χλμ. φτάνετε στην παραλία.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις