Ελλάδα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα! Μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του προγραμματισμένου μαθητικού συλλαλητηρίου στις 12 στα Προπύλαια.

Με κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας δηλώνει: «Παλεύουμε για σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους! Οχι λίγα σε κάποιους!». Την κινητοποίηση στηρίζει με απόφασή της και η ΟΛΜΕ, που έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας 12.00 – 14.00.

Οι μαθητές βάζουν στο στόχαστρό τους τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που αναμένεται να αποτυπωθούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με την ΣΕΜΑ, η κυβέρνηση, διατηρώντας την ουσία των ρυθμίσεων και των εξαγγελιών που δεν πρόλαβε να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πάει αυτό το έργο ένα βήμα παραπέρα, φέρνοντας το αντίθετο ακριβώς από αυτό που δίκαια ζητούν οι μαθητές: Ενα σχολείο εξοντωτικό που και πάλι δεν θα μορφώνει. Πολλαπλές εξετάσεις στο Λύκειο που θα μετρούν για την πρόσβαση, επαναφορά της «Τράπεζας Θεμάτων», Εθνικό Απολυτήριο, «βάση του 10», μείωση εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ και μεγάλος κόφτης στις μετεγγραφές είναι τα βασικά στοιχεία των κυβερνητικών εξαγγελιών.

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολουθήσε ο 39χρονος Βασίλης Καλογήρου - Στο «μικροσκόπιο» καταθέσεις και κινητά τηλέφωνα
Τα κλιμάκια της αστυνομίας έχουν καταφέρει και έχουν εντοπίσει τρία σημεία από τη διαδρομή που θεωρούν ότι ακολούθησε ο Βασίλης Καλογήρου.
Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του Βασίλη Καλογήρου στον Τύρναβο
«Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε persona non grata για τους μηχανοδηγούς» - Σκληρή ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις για τον «εθελοντή στο γραφείο Μητσοτάκη»
Μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαντούν στα όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για τον μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή