Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

ΕΛ.ΑΣ: «Πάγια διαδικασία» – Η ανακοίνωση για τον έλεγχο σε φαγητά και ποτά στην επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα

ΕΛ.ΑΣ: «Πάγια διαδικασία» – Η ανακοίνωση για τον έλεγχο σε φαγητά και ποτά στην επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα
Eurokinissi

Ανακοίνωση με αφορμή έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας για έλεγχο σε φαγητά και ποτά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τρίτης (28.5.24).

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που καλεί, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, να είναι σε ετοιμότητα το νοσοκομείο Χατζηκώστα, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Ιωαννίνων και παράλληλα ζητά από τον ΕΦΕΤ Ηπείρου να ελεγχθούν τα τρόφιμα και τα ποτά που θα προσφέρονταν στον πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Το εν λόγω έγγραφο -όπως φαίνεται και στο σχετικό δημοσίευμα-, απεστάλη μεταξύ άλλων και στη Περιφέρεια Ηπείρου/ Διεύθυνση Υγιεινής & ΕΦΕΤ Ηπείρου προκειμένου ως καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία να προβεί στον έλεγχο των τροφίμων και ποτών που θα παρασχεθούν σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πάγια και εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες σε κάθε επίσκεψη – μετακίνηση επίσημου προσώπου ή εκπροσώπου της πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και προβλέπεται σε ειδικό σχέδιο ασφαλείας, το οποίο ορίζει διαδικασίες και πρωτοκόλλα που ακολουθούνται σε αντίστοιχες περιπτώσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις