Site icon NewsIT

Έλενα και Νάγια: Τα κορίτσια που αναζητά η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα

14.12.2015 | 13:19
Έλενα και Νάγια: Τα κορίτσια που αναζητά η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα

Δυο συγκινητικές επιστολές, γραμμένες από δυο μικρά κορίτσια έφτασαν στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Δυο γράμματα στήριξης, γεμάτα παιδική αθωότητα, που εκφράζουν τη στήριξή τους στους Γάλλους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, μέσω της σελίδας της στο Facebook, ανέβασε τις συγκλονιστικές επιστολές των δυο κοριτσιών και τις αναζητά για να τις ευχαριστήσει! Ζητά μάλιστα απ’ όποιον τις γνωρίζει ή γνωρίζει οτιδήποτε για τα δυο κορίτσια, να τους πει να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία.

Στο γράμμα της (όπου έχει βάλει ακόμη και τον ταχυδρομικό κώδικα του Παρισιού), η Έλενα, 10 ετών και μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού, απευθύνεται στον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Γράφει: «Αγαπητέ κύριε Φρανσουά Ολάντ, με λένε Έλενα και είμαι 10 χρόνων. Λυπάμαι πάρα πολύ που οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στη Γαλλία. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σας και σας στηρίζει. Αγαπώ τη Γαλλία. Ξεκίνησα γαλλικά. Στενοχωριέμαι πάρα πολύ για όλα όσα συμβαίνουν, ακόμα δεν το πιστεύω καλά καλά. Ο μπαμπάς του μπαμπά μου, δηλαδή ο παππούς μου, ήταν Γάλλος. Δυστυχώς έχει πεθάνει. Έτσι, θα πάρω τη γαλλική υπηκοότητα και όταν γίνω 18 ετών θα έρθω στη Γαλλία. Θα αργήσω λίγα χρόνια, 8 για την ακρίβεια. Θα ήθελα να μου απαντήσετε. Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια».

Το γράμμα της Έλενας είναι γεμάτο με καρδιές, λυπημένες φατσούλες και φυσικά τον Πύργο του Άιφελ. Το ίδιο και της Νάγια. Καρδιές, ο Πύργος του Άιφελ, ένα μήνυμα γραμμένο στα γαλλικά και ένα στα ελληνικά. «Λυπάμαι για όσα συμβαίνουν. Αγαπώ το Παρίσι και τον Πύργο του Άιφελ. Σας αγαπώ πολύ, Νάγια, πέντε ετών» γράφει στο ένα της μήνυμα. Και στο άλλο, μια φράση μόνο: Ψηλά το κεφάλι!

«Είμαστε σε αναζήτηση της Έλενας και της Νάγιας, δύο μικρών κοριτσιών που έστειλαν αυτήν τη τόσο συγκινητική επιστολή μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Εάν τις γνωρίζετε πείτε τους να επικοινωνήσουν μαζί μας!», το μήνυμα που ανέβασε στο Facebook η γαλλική πρεσβεία.

Είμαστε σε αναζήτηση της Έλενας και της Νάγιας, δύο μικρών κοριτσιών που έστειλαν αυτήν τη τόσο συγκινητική επιστολή μετ…

Posted by Ambassade de France en Grèce – Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα on Monday, 14 December 2015

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version