Site icon NewsIT

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ακυρώθηκαν 8 πτήσεις για ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω της βλάβης στα συστήματα της Microsoft

19.07.2024 | 20:28
«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ακυρώθηκαν 8 πτήσεις για ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω της βλάβης στα συστήματα της Microsoft

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων υπήρξαν και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω του παγκόσμιου μπλακ άουτ, που προήλθε από τη βλάβη στα συστήματα της Microsoft και της Crowdstrike, το οποίο επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σήμερα Παρασκευή (19.7.24).

Από το πρωί της Παρασκευής έχουν ακυρωθεί πέντε πτήσεις, τρεις για τις ΗΠΑ, μία για το Λονδίνο και μία για το Βερολίνο, ενώ άλλες τρεις πτήσεις που ήταν να πραγματοποιηθούν από το απόγευμα μέχρι το βράδυ για Παρίσι, Άμστερνταμ και Γενεύη έχουν ακυρωθεί και αυτές.

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται και στις αφίξεις των πτήσεων από το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογιστικό, γι’ αυτό δεν υπήρχαν καθυστερήσεις στις πτήσεις εσωτερικού.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο X το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καλούσε τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πρώτα με την αεροπορική τους εταιρεία. 

Εκτός όμως από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version