Site icon NewsIT

Ελληνες κομάντος στην Τρίπολη της Λιβύης – Πως και γιατί βγήκαν τα “βατράχια” νύχτα στο λιμάνι

01.08.2014 | 10:12
Ελληνες κομάντος στην Τρίπολη της Λιβύης – Πως και γιατί βγήκαν τα “βατράχια” νύχτα στο λιμάνι

- Λεπτό προς λεπτό η επιχείρηση ΑΓΗΝΩΡ του Πολεμικού Ναυτικού στ΄ ανοιχτά της Λιβύης - Πως έγινε η μεταφορά των 186 εγκλωβισμένων από την Ελλάδα και άλλες χώρες - Το ιστορικό της αποστολής από ανθρώπους που συμμετείχαν σ΄ αυτή

• Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 30 Ιουλίου 2014, αποφασίστηκε η διεξαγωγή επιχείρησης εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από τo λιμένα της Τρίπολης Λιβύης, με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα για τα δεδομένα μιας τέτοιας αποστολής, η προετοιμασία του πλοίου ολοκληρώθηκε σύντομα και η φρεγάτα απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας. Στο πλοίο, το οποίο διαθέτει και οργανικό ελικόπτερο, επιβαίνει και ο Διοικητής της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ 2) καθώς και κατάλληλα εξοπλισμένη ομάδα της ΔΥΚ.

• Μετά από πλου 27 ωρών (650 ν.μ) η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμένα της Τρίπολης Λιβύης, απογευματινές ώρες Πέμπτης 31 Ιουλίου 2014. Άμεσα η ομάδα της ΔΥΚ ασφάλισε περιμετρικά κατάλληλο χώρο στο λιμένα προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί από το προσωπικό της φρεγάτας, ο σταθμός επιβιβάσεως. Η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή κατά το δυνατόν, απόσταση κοντά στο λιμένα και η επιβίβαση των πολιτών έγινε από φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού. Λόγω του μεγάλου ύψους κύματος δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους και για το λόγο αυτό η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά. Η ομάδα της ΔΥΚ με ειδικά εξοπλισμένο πλωτό συνόδευε τις λέμβους και τα ρυμουλκά κατά τη διάρκεια των δρομολογίων από την ξηρά στο πλοίο. Παράλληλα, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση οιαδήποτε απειλής. Η όλη κίνηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version