Ελλάδα

Έλληνες στρατιωτικοί: Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ τις πληροφορίες για στρατοδικείο!

Με ανακοίνωσή του, το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει πληροφορίες που είχαν δει το "φως" της δημοσιότητας κι έκαναν λόγο για παραπομπές σε στρατοδικείο, όσον αφορά στην υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν στον Έβρο τον Μάρτιο του 2018 και μετά από μία πολύμηνη περιπέτεια σε τουρκικές φυλακές, απελευθερώθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο, σκορπώντας συγκίνηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και η διάψευση του ΓΕΕΘΑ

Ωστόσο οι εξελίξεις στην υπόθεσή τους πήραν διαφορετική τροπή, αφού διατάχθηκε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν σε “τουρκικά χέρια”.

Για την ΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην οποία γνωστοποιεί πως η διαδικασία που αφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Έβρου με τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, τον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο.

Εδώ να σημειωθεί πως νωρίτερα, στην πρεμιέρα του δελτίου ειδήσεων του νεοσύστατου Open TV, μεταδόθηκαν πληροφορίες που ανέφεραν πως η υπόθεση με τους Έλληνες στρατιωτικούς παίρνει τον δρόμο του στρατοδικείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει βαρύ κατηγορητήριο που απευθύνεται συνολικά σε περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν αρχικά εγγράφως.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο 57χρονος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του μετά την επίθεση του 51χρονου δράστη με το κατσαβίδι - «Τον χτύπησε με πέτρα κι έφυγε»
«Τον ρώτησε αν "είναι αγρότης" και τον χτύπησε» λέει στο newsit.gr ο γιος του 57χρονου, του πρώτου θύματος των άγριων επιθέσεων του 51χρονου στο Κορωπί
Ο δράστης του Κορωπίου
Από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα στον τραυματισμό των αστυνομικών στο Κορωπί - Δύο περιστατικά σε ΑΤ μέσα σε έναν χρόνο
Την 1/4/2024 η Κυριακή Γρίβα έπεφτε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ στις 30/3/2025 ο 51χρονος επιτέθηκε με κατσαβίδι σε τρεις αστυνομικούς στο Κορωπί
Το ΑΤ Κορωπίου μετά την επίθεση του 51χρονου σε 3 αστυνομικούς