Ουσιαστικά, πρόκειται για τα προσαρτήματα των τεχνικών μελετών που κατά τον κύριο Σκουρλέτη, η “Ελληνικός Χρυσός” δεν προσκόμισε, οδηγώντας τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες του έργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη δέχεται την αίτηση ακύρωσης της “Ελληνικός Χρυσός” και αναθέτει την υπόθεση στη Διοίκηση προς νέα νόμιμη κρίση κατά την εκφορά της οποίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι απαντήσεις της αιτούσας- δηλαδή της “Ελληνικός Χρυσός”- ότι δεν είναι δυνατή η αλλαγή των τεχνικών μεθόδων. Αλλά και ότι η επιστροφή φακέλου -κάτι που έκανε ο τέως ΥΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης- προβλέπεται μόνο εάν εντοπιστούν ανακρίβειες ή ανεπάρκειες και όχι επειδή άλλαξε η πολιτική θεώρηση της νέας κυβέρνησης.
Σε ανακοίνωσή της η Ελληνικός Χρυσός αναφέρει:
«Η σημερινή υπ’ αριθμ. 3191/2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (που αφορά στη μεταλλουργική μονάδα χαλκού, χρυσού και θειικού οξέος Μαντέμ Λάκκου), συνιστά δικαίωση της Ελληνικός Χρυσός και αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τη λειτουργία της με βάση τη νομιμότητα και την εκπλήρωση στο ακέραιο όλων των συμβατικών της υποχρεώσεων. Είναι πλέον σαφές πως αν υπάρχουν ευθύνες για παραλείψεις, θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού…
Απομένει πλέον στο ΥΠΑΠΕΝ και στον αρμόδιο Υπουργό να ευθυγραμμιστεί με την απόφαση της δικαιοσύνης.
Κατά τα λοιπά ισχύει πλήρως η χθεσινή επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου, προς τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ».