Ελλάδα

Ελβετία: 1,1 εκατομμύρια φράγκα και υποδοχή 22 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα

Έτοιμη να υποδεχτεί 22 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα είναι η Ελβετία και να συνδράμει με 1,1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα το προσφυγικό στη χώρα μας.

Η απόφαση αυτή που έλαβε η Ελβετία επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργoύ Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του Ελβετού υπουργού Μετανάστευσης, Μάριο Γκάτικερ.

Το παραπάνω ποσό θα διατεθεί μέσω της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, ο κ. Γκάτικερ τόνισε ότι η ελβετική κυβέρνηση «εκτιμά ιδιαίτερα το έργο και τις αποτελεσματικές προσπάθειες που καταβάλλει, στο πλαίσιο της διεθνούς της δράσης η ελληνική κυβέρνηση, για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και γενικότερα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι η διαδικασία υλοποίησης των δύο συνεισφορών της Ελβετίας θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι στις 7 Μαΐου θα γίνει τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δύο υπουργείων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διασωληνωμένη η 78χρονη ασθενής του ασθενοφόρου μετά το τροχαίο στο Παγκράτι, σε σοβαρή κατάσταση η 53χρονη πεζή
Σοβαρά κατάγματα φέρει και η δεύτερη πεζή που έπεσε πάνω της η κολόνα - Η 78χρονη που μετέφερε το ασθενοφόρο είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού της
Το τροχαίο στο Παγκράτι