Σάββατο, 28 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group: Αυτές ήταν οι κινήσεις των δραστών

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group: Αυτές ήταν οι κινήσεις των δραστών

Τις κινήσεις των δραστών του εμπρησμού στα γραφεία του Real Group παρουσιάζει η εφημερίδα “Realnews”. Από την εμπρηστική επίθεση, μία ηχολήπτρια του ραδιοφωνικού σταθμού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο άτομα που φορούν μαύρα ρούχα, κουκούλες και γάντια φαίνονται σε εικόνες που αποτυπώνονται σε κάμερες ασφαλείας να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, που αποτελείτο από τρία γκαζάκια και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό, σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου του Real.

Μετά την πυροδότηση, ακολουθεί η έκρηξη, που δημιουργεί εστία φωτιάς. Τα εξωτερικά ασανσέρ και ο εξαερισμός φαίνεται να λειτούργησαν σαν «καμινάδα» και η φωτιά, μέσω πλαστικών καναλιών καλωδιώσεων, έφθασε στον τρίτο όροφο, εκεί όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας.

Στην εφημερίδα σημειώνεται πως «κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει πως οι δράστες εκτίμησαν πως στο κτίριο δεν είχε απομείνει κάποιος εργαζόμενος. Σε κανονικές συνθήκες στον Real Fm βρίσκονται εκτός από τους ηχολήπτες, ένας δημοσιογράφος καθώς και ένας ακόμα υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου. Το θερινό πρόγραμμα του σταθμού που ενεργοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την επίθεση προβλέπει ζωντανό πρόγραμμα 20 ώρες το 24ωρο. Ωστόσο, η παρουσία εργαζομένων και σε αυτό το κενό τεσσάρων ωρών είναι δεδομένη σε κάθε ραδιοφωνικό σταθμό, οπότε, οι δράστες της επίθεσης στη Real Group είχαν έρθει να σκοτώσουν…».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις