Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ένα λευκό τριαντάφυλλο για τον Μένη Κουμανταρέα – Θεσπίζεται βραβείο στη μνήμη του

Ένα λευκό τριαντάφυλλο για τον Μένη Κουμανταρέα – Θεσπίζεται βραβείο στη μνήμη του

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που απλά είχαν μια γνωριμία ή ήταν αναγνώστες του συγκεντρώθηκαν στο Πρώτο Νεκροταφείο και αποχαιρέτισαν τον συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, που βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη. Το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Πρώτο Νεκροταφείο γράφτηκε ο επίλογος της ζωής του.

Άνθρωποι που τον γνώρισαν προσωπικά, άνθρωποι που τον θαύμασαν μέσα από τα γραπτά του ήταν εκεί, μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους του, για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Τραγική φιγούρα ο στενός του φίλος Θάνος Φωσκαρίνης, ο άνθρωπος που τον βρήκε νεκρό μέσα στο διαμέρισμά του το πρωί του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος της εταιρίας συγγραφέων, Δημήτρης Καλοκύρης, στον επικήδειο που εκφώνησε ανακοίνωσε πως θεσπίζεται βραβείο «Μένης Κουμανταρέας» το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε πρωτοεμφανιζόμενους μυθιστοριογράφους.
Επικήδειο εκφώνησαν επίσης η ψυχίατρος Χλόη Κολύρη, παιδική φίλη του Μένη Κουμανταρέα αλλά και ο μαθητής του, συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος.

Όταν ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, η οικογένεια μοίρασε σε όσους βρίσκονταν στο Νεκροταφείο ένα λευκό τριαντάφυλλο για να σκεπάσουν με αυτά τον αγαπημένο συγγραφέα.





Πλήθος κόσμου και πολλά στεφάνια, μεταξύ των οποίων αυτά από τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.









Εκεί και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, οι ποιητές Χάρης Μεταληνός και Γιώργος Χρονάς αλλά και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος που ήταν μαθητής του.









Ο Μένης Κουμανταρέας, στα 83 του χρόνια δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη και όλα δείχνουν πως ο άνθρωπος που του πήρε τη ζωή, ήταν γνωστός του.

Τον στραγγάλισε με γυμνά χέρια ενώ πριν τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι και την κοιλιά, προκαλώντας του εσωτερική αιμορραγία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η εκτίμηση της αστυνομίας πως ο δολοφόνος ήταν πρόσωπο που γνώριζε ο Μένης Κουμανταρέας ενισχύεται όλο και περισσότερο. Ειδικοί της Αστυνομίας «σαρώνουν» τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής για να συνθέσουν το παζλ που θα τους οδηγήσει στη σύλληψη του δράση. Μια σύλληψη που είναι πολύ κοντά, όπως αναφέρουν.

Το γεγονός πως ο δολοφόνος στραγγάλισε τον 83χρονο συγγραφέα με γυμνά χέρια οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν είχε προσχεδιάσει το φόνο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε