Ελλάδα

Ένα μεσημέρι Κυριακής στην Αθήνα: Γκλίτσες, κλούβες, ελληνικές σημαίες, παπάδες και… καλόγριες

Μια βόλτα στην ανοιξιάτικη Αθήνα αποκαλύπτει εικόνες που κανείς δεν θα περίμενε να δει μεσημέρι Κυριακής. Μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα κι άλλη μια στα Προπύλαια. Κάθε μια, με τις… εικόνες της.

Από τη μια, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στην ζεστή Αθήνα, λίγος κόσμος έχει μαζευτεί για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που από την 1η Μαρτίου κρατούνται στην Τουρκία. Από την άλλη, στα Προπύλαια έχουν μαζευτεί συμμετέχοντες σε αντιφασιστική συγκέντρωση.

Και στη… μέση οι κλούβες της αστυνομίας. Που έκλεισαν την Πανεπιστημίου (!)…

klouves klouves

Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα ζητούν την άμεση απελευθέρωση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη από τις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη. Ζητούν και να μην χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ επίσης.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας με τη γκλίτσα του, ένας ιερέας, καλόγριες, άνδρες με την ελληνική σημαία στην πλάτη, ο Ήλιος της Βεργίνας, συνθέτουν το σκηνικό.

Δείτε εικόνες από τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα

sygkentrosi sygkentrosi sygkentrosi sygkentrosi sygkentrosi sygkentrosi sygkentrosi sygkentrosi sygkentrosi sygkentrori sygkentrosi sygkentrosi klouves klouves

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, καταιγίδες και χαλάζι σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Ανατολική Στερεά
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου
Βροχή