Site icon NewsIT

Εναλλακτικές διακοπές σε πέντε λίμνες που χαϊδεύουν τα μάτια και γαληνεύουν το μυαλό

22.07.2023 | 07:01
Εναλλακτικές διακοπές σε πέντε λίμνες που χαϊδεύουν τα μάτια και γαληνεύουν το μυαλό

Edessa, Greece, July 12, 2022. Landscape of Lake Kerkini Lake Kerkíni, is a dam lake in the Serres regional district of Central Macedonia

Εναλλακτικές διακοπές σε λίμνες της Ελλάδας. Μια μοναδική εμπειρία. Η φύση ξετυλίγεται, σε όλα τα επίπεδα, απλόχερα στον ταξιδιώτη και το το μαγευτικό τοπίο χαϊδεύει τα μάτια και γαληνεύει το μυαλό.

Ιδιαίτερα τώρα, που η ζέστη του καλοκαιριού έχει μπει για τα καλά στη ζωή όλων μας, το ίδιο και η σκέψη για εκδρομικούς προορισμούς.

Μπορεί η Ελλάδα να έχει μια ευρεία γκάμα από θαλασσινά μέρη για να επισκεφτείς, είναι όμως πλούσια και σε πιο εναλλακτικές επιλογές για να επιλέξεις.

Οι πανέμορφες λίμνες που βρίσκεις σ’ όλη την επικράτεια, με το μοναδικό κατάφυτο φυσικό περιβάλλον τους είναι εδώ για να σου προσφέρουν την δροσιά τους και μια ακόμη διαφορετική εμπειρία για να ζήσεις.

Κερκίνη: Η λίμνη Κερκίνη, στο νομό Σερρών, είναι ένας τεχνητός παράδεισος επί γης, που θα τον βρεις σε 80 χιλιόμετρα απόσταση απ’ τη Θεσσαλονίκη. Το εντυπωσιακό της τοπίο, αποτελούμενο από άγρια χλωρίδα και πανίδα θα σε συναρπάσει, άλλωστε η Κερκίνη ανήκει στους 10 σημαντικότερους υδροβιότοπους διεθνώς.

Κινούμενος κατά μήκος της, άσε να παρασυρθείς απ’ τους ήχους των ζώων που έχουν βρει εκεί το καταφύγιο τους, αλλά και απ’ τα υπέροχα χρώματα που διαγράφονται στον ορίζοντα. Αν θες να εμπλουτίσεις την ημέρα σου με αθλητικές δραστηριότητες, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ιππασία, ποδηλασία ή πεζοπορία σε δυσκολότερα και ευκολότερα μονοπάτια.

Μην χάσεις την ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία της βαρκάδας, θαυμάζοντας τις διάφορες αποικίες των πουλιών και μαθαίνοντας πληροφορίες για το τόπο απ’ τον βαρκάρη. Μετά από μια γεμάτη μέρα, το χωριό Κερκίνη είναι εκεί για να σε υποδεχτεί στη στάση για ανεφοδιασμό, προσφέροντας το παραδοσιακό πιάτο της περιοχής από βουβαλίσιο κρέας.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version