Στην "καρδιά" της Αμερικής βρίσκεται το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ, το οποίο αυτή τη φορά δεν έχει... καμία σχέση με τον χώρο του φαρμάκου. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας μίλησε στο newsit.gr για την νέα αυτή "σελίδα" στην επιχειρηματική του πορεία.
Όπως ο ίδιος δηλώνει όλα ξεκίνησαν από μια κουβέντα “μεταξύ αστείου και σοβαρού», με τον συνέταιρό του Νικόλα Παχαλάκη, όταν και αποφάσισαν να μπουν στο χώρο της εστίασης.
Ο γνωστός επιχειρηματίας εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί με κάτι τελείως διαφορετικό από τα φαρμακευτικά προϊόντα. «Αυτό που έχω στο μυαλό μου και ο λόγος που μπήκα και σε αυτό, είναι να δείξουμε την Ελλάδα για την οποία είμαστε υπερήφανοι, για την Ελλάδα που αγαπάμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κάνει πάταγο ο “fournos theofilos”
Ο “fournos Theofilos” άνοιξε στις 4 Οκτωβρίου στο κέντρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Οι New York Times, το eater.com έχουν ήδη υποδεχθεί εγκάρδια τον Theofilo. Βασισμένο στο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και με εξαιρετικά χαμηλές τιμές για τα αμερικανικά δεδομένα, ο κ. Κορρές μαζί με τον κ. Πασχαλάκη έθεσαν στόχο να προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό μέσω του φούρνου Theofilos.
Θέματα λαϊκής τέχνης, κουρελούδες, ταγάρια καθώς και κομμάτια από την ελληνική γραμματεία, όπως του Ομήρου κοσμούν τους τοίχους του φούρνου.
Όχι απλά φαγητό
«Για μένα δεν είναι μόνο μια πρόταση φαγητού. Λέμε Θεόφιλος Greek food culture. Είναι η Ελλάδα που με έναν τρόπο είναι κρυμμένη, δηλαδή θέλω να κάνουμε μια σκηνή που να δείξουμε και κομμάτια του πολιτισμού μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο newsit o Γιώργος Κορρές.
«Αυτή η προσπάθεια γίνεται μαζί με έναν φίλο τον κύριο Νικόλα Πασχαλάκη, ο οποίος επέλεξε να φύγει από την Ελλάδα και να ζήσει στην Αμερική. Σε μια κουβέντα αστείου και σοβαρού που έλεγε τι θέλει να κάνει και μου μιλούσε για την περίπτωση που έχει να κάνει με φαγητό, αστειευόμενος του είπα Νίκο μου, μου αρέσει η ιδέα να φτιάξω εγώ την μάρκα και εσύ να αναλάβεις πλήρη ευθύνη για το operation, είπαμε να το κάνουμε. Αυτό που έχω στο μυαλό μου και ο λόγος που μπήκα και σ αυτό είναι να δείξουμε την Ελλάδα για την οποία είμαστε υπερήφανοι, για την Ελλάδα που αγαπάμε. Για μένα δεν είναι μόνο μια πρόταση φαγητού. Λέμε Θεόφιλος Greek food culture.
Είναι η Ελλάδα που με έναν τρόπο είναι κρυμμένη, δηλαδή θέλω να κάνουμε μια σκηνή που να δείξουμε και κομμάτια του πολιτισμού μας, παράδειγμα κάναμε μια συνεργασία με το μουσείο Μπενακη πήραμε πολλά θέματα από ποδιές, από κουρελούδες, από κεντητα, από ταγαρια, θέματα λαϊκής τέχνης τα οποία τα χρησιμοποιήσαμε με έναν πολύ ωραίο τρόπο και βγαίνει στα δικά μου τα μάτια μια πανέμορφη εικόνα. Δουλέψαμε με το μουσείο Θεόφιλος στην Μυτιλήνη και πήραμε μερικές εικόνες του Θεοφίλου και έτσι βγαίνει μια Ελλάδα που είναι στην καρδιά μας, που την λατρεύουμε.
Αγοράζεις τυρόπιτα και… διαβάζεις Όμηρο
Μιλώντας ακόμα πιο συγκεκριμένα για την προώθηση της Ελληνικής ιστορίας μέσα από το φαγητό, ανέφερε πως “δουλέψαμε με τον κύριο Χωμενίδη ο οποίος μας διάλεξε κομμάτια της ελληνικής γραμματείας και γράψαμε στους τοίχους και στις σακούλες μας.
“Δηλαδή αγοράζεις μια τυρόπιτα και διαβάζεις επάνω όμηρο, ή κομμάτια από παροιμίες. Επίσης στο φαγητό η σκέψη είναι μια παραδοσιακή Ελλάδα, δηλαδή αυτά που σε όλους μας είναι αυτονόητα από τι σημαίνει κοκκινιστό, τι σημαίνει κόκκορας και τι σημαίνει φακές, όλα αυτά που για εμάς είναι καθημερινότητα νομίζω ότι για μια αγορά όπως της Αμερικής και της Νέας Υόρκης είναι κάτι ξεχωριστό και όλο αυτό σε μια πολύ λογική τιμή. Η σκέψη είναι ότι η τιμή είναι για την Νέα Υόρκη το μεσημέρι να έχεις lunch με 12 δολάρια, το οποίο για τα αμερικανικά δεδομένα είναι πολύ χαμηλό. Ξεκίνησε με καλή διάθεση, εκτελέστηκε με έναν τρόπο που μας αρέσει παρά πολύ, άνοιξε πριν μια βδομάδα και εύχομαι να έχει το δρόμο που του αξίζει” κατέληξε ο κ. Κορρές.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ