Site icon NewsIT

Ένας στη φυλακή, ελεύθεροι οι υπόλοιποι από τους 11 κατηγορούμενους για το λαθρεμπόριο χρυσού

30.11.2018 | 21:19
Ένας στη φυλακή, ελεύθεροι οι υπόλοιποι από τους 11 κατηγορούμενους για το λαθρεμπόριο χρυσού

Με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 κατηγορούμενοι για το λαθρεμπόριο χρυσού.

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες 11 συνολικά κατηγορουμένων για το κύκλωμα με το λαθρεμπόριο χρυσού. Εξ αυτών ένας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οι υπόλοιποι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος φέρεται, σύμφωνα με την κατηγορία, να είχε το ρόλο του ανθρώπου που συγκέντρωνε τα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα υψηλής αξίας και τα έδινε στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος (γυρολόγος).

Οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι φέρονται να ήταν χαμηλά στην ιεραρχία των δύο οργανώσεων καθώς πρόκειται για υπαλλήλους καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων και δύο επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του χρυσού.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατά πληροφορίες τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν.

Πλέον, αναμένεται η απολογία του φερόμενου ως συναρχηγού του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, Τούρκου υπηκόου, συριακής καταγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος, ο οποίος θα απολογηθεί την Κυριακή το πρωί, ισχυρίζεται μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ότι δεν τίθεται καν θέμα λαθραίας εξαγωγής χρυσού καθώς «στις εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς μη κοινοτικές χώρες, όπως η Τουρκία, δεν επιβάλλεται Φ.Π.Α. ή άλλη επιβάρυνση, και συνεπώς το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από χρυσό που εξήχθη είτε νόμιμα είτε παράνομα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version