Site icon NewsIT

ΕΝΦΙΑ: Νέος γολγοθάς για 1 εκατομμύριο φορολογούμενους που πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους

03.11.2014 | 09:03
ΕΝΦΙΑ: Νέος γολγοθάς για 1 εκατομμύριο φορολογούμενους που πρέπει να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους

- Βομβαρδισμός email από την Εφορία προς ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν τα λάθη στο Ε9 και να μην χάσουν την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ - Την 30στή Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την διόρθωση των λανθασμένων φορολογικών εντύπων Ε9 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης - Διαβάστε βήμα προς βήμα πως πρέπει να διορθωθούν στο Taxisnet τα λάθη από ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Αντιμέτωποι με τον Γολγοθά των διορθώσεων στα στοιχεία των ακινήτων τους θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι. Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 του έτους 2014 με βάση τις οποίες θα επαναπροσδιοριστεί ο ΕΝΦΙΑ.

Την ίδια ημέρα θα τεθούν σε λειτουργία και οι εξής εφαρμογές :

– Υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για Φ.Α.Π. 2010. Μέχρι τώρα οι συγκεκριμένες δηλώσεις υποβάλλονταν στις Δ.Ο.Υ.

– Υποβολή και αρχικών δηλώσεων Ε9 για Φ.Α.Π. 2011-2012-2013.

ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου

Η προθεσμία για την διόρθωση των λανθασμένων Ε9 λήγει κανονικά στις 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαϊδου μιλώντας σε σεμινάριο λογιστών – φοροτεχνικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η προθεσμία θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των λαθών και παραλείψεων που θα πρέπει να διορθώσουν και να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι στο ηλεκτρονικό Ε9 είναι:

1. Κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο κτίσμα το 2013: Οι φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα τα οποία καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013 ήταν κενά και χωρίς ρεύμα και δεν είδαν έκπτωση 20% στα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να διορθώσουν και να συμπληρώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους στο έντυπο Ε9. Θα πρέπει να προχωρήσουν:

– είτε στην συμπλήρωση του κωδικού 8 στη στήλη 32, ώστε να δηλώσουν ότι το κτίσμα τους ήταν «κενό»

– είτε στη συμπλήρωση του αριθμού παροχής της ΔΕΗ (στήλες 30 και 31 του πίνακα 1).

– είτε στη συμπλήρωση όλων των παραπάνω κωδικών και των ενδείξεων μαζί.

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version