Ελλάδα

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα υπολογιστεί το 2016

Στα τέλη Φεβρουαρίου τελείωσε και η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ και παρά τις δεσμεύσεις φαίνεται πως ο αυτός ο φόρος ήρθε για να μείνει για πάντα.

Έτσι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται σενάρια για τον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ για το 2016, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα και όχι με βάση τις εμπορικές.

Και πάλι ο στόχος είναι να εισπραχθούν 3,1 δισ. ευρώ, από τα οποία τόσο η κυβέρνηση όσο και η τρόικα θεωρούν κατορθωτό να μπουν στα ταμεία τα 2,6 δισ. ευρώ.

Το σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να μεταφερθούν λίγο τα βάρη από τις ιδιοκτησίες με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες προς τις ιδιοκτησίες με μεγαλύτερες αντικειμενικές αξίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Aegean Airlines: Νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης – ελληνικών νησιών και Σμύρνης – Θεσσαλονίκης
«Με τη βελτίωση της πρόσβασης στα ελληνικά νησιά από την Κωνσταντινούπολη ενθαρρύνονται τα ταξίδια αναψυχής, οι επιχειρηματικές συνεργασίες και η βαθύτερη κατανόηση»
Αεροσκάφος της Aegean στην πίστα του «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια με τους εκδρομείς του Πάσχα - 14.000 ταξίδεψαν την Παρασκευή από τον Πειραιά
Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 11 δρομολόγια επιβατηγών πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα αναχωρήσουν 11 υδροπτέρυγα και 13 συμβατικά
Πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά 6