Ελλάδα

Ένωση Διοικητικών Δικαστών : Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης

Με μία λιτή αλλά καίρια ανακοίνωση η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει κι αυτή από την πλευρά της τις επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται :” Η ΄Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει απερίφραστα τις αντιθεσμικές και επικίνδυνες επιθέσεις σε βάρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Συνιστά αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να προστατευτεί το κράτος δικαίου στη χώρα”.Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν όλες οι δικαστικές ενώσεις έχουν καταδικάσει τις επιθέσεις κυβερνητικών και άλλων παραγόντων σε βάρος της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, με την κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εκτελεστική και δικαστική εξουσία να βαθαίνει μέρα με τη μέρα. Σημαντική παρέμβαση στο ζήτημα έκανε χθες και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας, Νικόλαος Σακελλαρίου, ο οποίος καταδίκασε τις “παντελώς αδικαιολόγητες” όπως τις χαρακτήρισε επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, κάνοντας λόγο για μία “ιδιαίτερα σοβαρή θεσμική κρίση” η οποία έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα.

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του στη Ρόδο - «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»
Ο γιατρός καταδικάστηκε σε 73 χρόνια κάθειρξη, μία ποινή που θεωρείται από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για αυτούς τους είδους αδικήματα
Ρόδος: Σοκαριστική μαρτυρία εγκύου για τον γυναικολόγο που παρενοχλούσε τις ασθενείς του – «Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα»