Ελλάδα

Ένοχες η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου για τη δολοφονία της

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τη μητέρα και την αδερφή της άτυχης 24χρονης. «Δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον να την προστατεύσουν» είπε

Με ομόφωνη απόφασή του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδίκασε τις τρεις κατηγορούμενες για την υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη το 2021.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπορία ανθρώπων, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα σωματικής βλάβης ανηλίκων τη σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη, ενώ την αθώωσε για το αδίκημα της διακοπής κύησης, όπως είχε προτείνει και ο εισαγγελέας.

Ένοχη κρίθηκε και η μητέρα του θύματος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Για τα ίδια αδικήματα καταδικάστηκε και η αδελφή της 24χρονης Φαίης.

Οι τρεις καταδικασθείσες δια των συνηγόρων τους αιτήθηκαν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, κατά περίπτωση, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας από το δικαστήριο με τον εισαγγελέα της έδρας να εισηγείται να μην τους αναγνωριστούν.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι η μητέρα και η αδελφή του θύματος επέδειξαν «μια συμπεριφορά συστηματικής ανοχής της επαιτείας και της κακοποίησης της Φαίης χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον να την προστατεύσουν».

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Ματίνα Παγώνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε Βαρτζόπουλο και Θεμιστοκλέους – «Δεν αποδέχεται τις προσωπικές της ευθύνες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των γιατρών που οδήγησαν στο δυσμενές για την παράταξή της αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, οφείλεται και στην εμπλοκή του ονόματός της σε υπόθεση ρουσφετιού
Η Ματίνα Παγώνη
Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα – Όλα όσα περιλαμβάνει ο απαιτούμενος καθαρισμός
Οι ιδιοκτήτες, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπόν ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους έχουν την υποχρέωση καθαρισμού από σήμερα μέχρι και την 30ή Απριλίου του 2025
Φθινοπωρινή εικόνα από τον Κίσσαβο.
Οι 7 όροι που παραβιάστηκαν και σταμάτησε η κατασκευή σκηνής της Coca-Cola στο Παναθηναϊκό Στάδιο
Δεν ενημερώθηκε ποτέ η αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, από τους διοργανωτές για την έναρξη των εργασιών, αλλά ούτε και για την πορεία τους, αναφέρεται μεταξύ των άλλων
Το Παναθηναϊκό Στάδιο