Δευτέρα, 22 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ένταση και δυο συλλήψεις συνδικαλιστών στη Ραφήνα – Δεν έφυγε το πλοίο Πηνελόπη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι της Ραφήνας, όταν ναυτεργάτες, συνδικαλιστές της ΠΝΟ απαγόρευσαν τον απόπλου του πλοίου Πηνελόπη για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Τα 11 μέλη του πληρώματος του πλοίου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι γιατί είναι απλήρωτοι τους τελευταίους έξι μήνες. Στο λιμάνι συγκεντρώθηκαν στις 06:00 το πρωί και μέλη της ΠΝΟ για συμπαράσταση, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων.

Επικράτησε όμως ένταση όταν δεν επέτρεψαν τον απόπλου του πλοίου, οι επιβάτες του οποίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Super ferry».

Λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη του γενικού γραμματέα και του ταμία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, για παρακώλυση συγκοινωνιών. Κρατούνται στο λιμεναρχείο και βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για το αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγηθούν αύριο στο αυτόφωρο για να δικαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΝΟ: Ούτε βήμα πίσω, έρχονται νέα μπλόκα στα πλοία

Με εντολή Σαμαρά, άρχισαν τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά

Με παρέμβαση εισαγγελέα, διαλύθηκαν τα μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά

Ένταση μεταξύ ναυτεργατών και επιβατών στον Πειραιά – Μπλόκα σε “Βιτσέντζος Κορνάρος”, “Άγιος Γεώργιος” (ΦΩΤΟ)

Μπλόκο ΠΝΟ: Μόνο μετά από έλεγχο φεύγουν τα πλοία απ’ το λιμάνι

Μπλόκο της ΠΝΟ στα λιμάνια, δε φεύγουν πλοία για Αργοσαρωνικό, Κρήτη, Λέσβο – Νταλακογιώργος στο NewsIt: Δεν φεύγουμε αν δεν πληρωθεί κι ο τελευταίος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε