Ελλάδα

Ένταση και χημικά στην πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας! [pics, vids]

Φοιτητές προσπάθησαν να μπουν στη βουλή. Απάντηση με χημικά από τα ΜΑΤ.

Μικρής έκτασης επεισόδια στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα φοιτητών που αποσχίστηκε από την πορεία και κατευθύνθηκε στην πλαϊνή είσοδο του κοινοβουλιού, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Το μπλοκ των φοιτητών προσπάθησε να μπει στη Βουλή και συγκρούστηκε με τους αστυνομικούς που απάντησαν με ρίψη χημικών.

Η ένταση ωστόσο δεν κράτησε πολύ, τα πνεύματα ηρέμησαν και η ομάδα των φοιτητών διαλύθηκε.

Δείτε φωτογραφίες από την ένταση μεταξύ διαδηλωτών φοιτητών και αστυνομικών:

entasi entasi πορεία entasi entasi

entasi

πορεία

Τι ζητούν οι φοιτητές

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε νωρίτερα από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή. Η πορεία διοργανώθηκε από φοιτητικούς συλλόγους.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να μην τεθούν σε εφαρμογή οι νόμοι Διαμαντοπουλου Γιαβρόγλου καθώς όπως υποστηρίζουν υποβαθμίζουν τη δωρεάν και δημόσια παιδεία.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμά τους δεν υποχωρούν «από το αυτονόητο δικαίωμα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση», αντιτάσσονται στην ιδιωτικοποίηση των σχολών και διεκδικούν «δικαίωμα στη μόρφωση για όλους, ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου, πλήρη επαναφορά του ασύλου, άμεση ανέγερση νέων εστιών».

Κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας των φοιτητών, διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου, Σταδίου, Όθωνος και Αμαλίας.

 

poreia

poreia

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανθρώπων» λέει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα για τα Τέμπη
«Ο εφέτης ειδικός ανακριτής εγκαλείται καθημερινά και στοχοποιείται, όμως, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια» επισήμανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία της στο Φόρουμ των Δελφών
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών