Δευτέρα, 28 Οκτ.
15oC Αθήνα

Έντονα καιρικα φαινόμενα και στην Κύπρο

 

Έντονα καιρικά φαινόμενα από χθες βράδυ και σε ολόκληρη την Κύπρο….

 

Οι βροχές που πέφτουν στο νησί είναι χρυσάφι μετά από τρία χρόνια ανομβρίας. Σε μερικές περιοχές οι βροχές είναι καταρρακτώδεις. Λόγω της βροχόπτωσης που σημειώνεται, πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, με αποτέλεσμα η διάβαση τους να καταστεί επικίνδυνη. 

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, κοντά στην έξοδο του Ανατολικού, έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ σε αρκετά σημεία λόγω χαμηλής νέφωσης η ορατότητα είναι περιορισμένη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο κινείται ανατολικά και επηρεάζει την ανατολική Μεσόγειο.

 
Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση δρόμων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρούνται στην Κύπρο.
 
Όπως αναφέρει, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού στο ύψος της Σκαρίνου, κατέστη επικίνδυνος λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.
 
Επίσης, επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων έχουν καταστεί από χθες βράδυ οι δρόμοι:
• Κακοπετριάς – Καρβουνά
• Τσακίστρας – Κύκκου
• Λεμεσού – Πλατρών
• Πλατρών – Τροοδίτισσας
• Παραμύθας – Καλού Χωριού
• Τριμίκλινης – Σαϊττά
• Πεδουλά – Αγίου Νικολάου Κακοπετριάς
 
Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα και τις πινακίδες της τροχαίας.
 
 
Ο καιρός στην Κύπρο:
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες που σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι δυνατοί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ δυνατοί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη ενώ στα προσήνεμα θα καταστεί σταδιακά μέχρι κυματώδης. Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό θα κυμανθεί στους 16 βαθμούς, στους 18 στα παράλια και στους 7 περίπου βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.
 
Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι δυνατοί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα και ορεινά μέχρι πολύ δυνατοί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη ενώ στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 9 βαθμοί στο εσωτερικό, 12 στα παράλια και 5 περίπου βαθμοί στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.
 
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικά συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα του Σαββατοκύριακου.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε