Ελλάδα

ΕΟΔΥ: Κάντε το εμβόλιο, σας προφυλάσσει από τη γρίπη

Με τη γρίπη να θερίζει και να κοστίζει τη ζωή σε 17 ανθρώπους μέσα στην τελευταία εβδομάδα, ο ΕΟΔΥ καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν!

Ο ΕΟΔΥ τονίζει ότι το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη. Γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας.

Πέραν του αντιγριπικού εμβολίου, το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη είναι η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επίσης, όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι μέχρι και ένα 24ωρο μετά την ύφεση των συμπτωμάτων, ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρείται φέτος, είναι αντίστοιχη με άλλες χρονιές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εντυπωσιακό βίντεο από την Αθηνών – Κορίνθου με τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
Στην Αθηνών – Κορίνθου, από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους και την Ελευσίνα, τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα και οι οδηγοί έπρεπε να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή
Αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό 3