Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Επανασύνδεση ρεύματος καρκινοπαθούς: “Χρέος μας και θα το συνεχίσουμε” [vid]

Επανασύνδεση ρεύματος καρκινοπαθούς: “Χρέος μας και θα το συνεχίσουμε” [vid]

Ο κ. Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος “Δεν πληρώνω” ήταν ένας εξ’ αυτών που επανασυνέδεσαν το ρεύμα της 65χρονης καρκινοπαθούς σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι και μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Etv.

Αναφερόμενος στην διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ στο σπίτι της συγκεκριμένης γυναίκας, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε αρχικά για γραφειοκρατικούς παράγοντες οι οποίοι “εμάς ως κίνημα δεν μας αφορούν καθόλου. Εμάς μας αφορά το κοινωνικό έγκλημα που συντελείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, που στερεί από χιλιάδες συμπολίτες μας το βασικό για την επιβίωσή τους κοινωνικό αγαθό, που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Για τη συγκεκριμένη οικογένεια είναι κυριολεκτικά βασικό και θεμελιώδες για την επιβίωσή τους, αφού μιλάμε για καρκινοπαθή γυναίκα, με φάρμακα τα οποία συντηρούνται στο ψυγείο“.

Στη συνέχεια, μάλιστα, αποκάλυψε πως η 65χρονη καρκινοπαθής είχε δώσει τα φάρμακά της σε γείτονές της, διότι πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο, λεπτομέρεια που είναι ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ακολούθως, ο κ. Παπαδόπουλος ήταν κατηγορηματικός σχετικά με το αν είναι παράνομη ή όχι η επανασύνδεση του ρεύματος. Συγκεκριμένα τόνισε: “Δεν είναι αληθές ακριβώς ότι είναι παράνομη η επανασύνδεση. Να σας ενημερώσω ότι η επανασύνδεση ρεύματος που κάνει το κίνημά μας δεν είναι παράνομη. Έχει βγει και από δικαστήριο της Βέροιας ότι δεν συνιστά ρευματοκλοπή, απλά επανασύνδεση στην οποία ο μετρητής συνεχίζει να γράφει. Αυτού του είδους τις επανασυνδέσεις κάνουμε εμείς με απόλυτη υπευθυνότητα και προς τους συμπολίτες μας αλλά και προς τους νόμους. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο είτε τιμωρίας είτε ποινικής δίωξης οποιοδήποτε συμπολίτη μας“.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε “χρέος” του κινήματος αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες, για να συμπληρώσει: “Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των συμπολιτών μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο έχουμε δυνάμεις“.

Δείτε στο βίντεο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε