Site icon NewsIT

Επανέρχεται η βάση του 10 στις Πανελλαδικές – Δυσκολεύει η εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με το νέο σύστημα

30.08.2013 | 07:01
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Από φέτος εξετάζει το υπουργείο να ισχύσει η βάση του 10 στα μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων- Μόνο με μέσο όρο “10” σε όλα τα μαθήματα θα περνούν την τάξη οι μαθητές στο λύκειο - Πανελλαδικές και εξετάσεις σε κάθε τάξη του λυκείου με θέματα από “τράπεζα θεμάτων”

Η βουτιά των βάσεων που ήταν συνέπεια της χαμηλής βαθμολογίας που πέτυχαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών έφερε σκέψεις για επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται από το υπουργείο Παιδείας η βάση του 10 να γίνει υποχρεωτική ως προϋπόθεση από φέτος, από τις αμέσως επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις δηλαδή.
Δεν είναι όμως αυτή η μόνη αλλαγή που θα έρθει στο χώρο της Παιδείας και ειδικά σε ό,τι αφορά στο λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μέσο όρο 10 και για την προαγωγή στην επόμενη τάξη του λυκείου

Από την πρώτη τάξη του λυκείου έρχονται οι αλλαγές. Πλέον για να προβιβαστεί ο μαθητής στην επόμενη τάξη θα πρέπει να πετυχαίνει γενικό μέσο όρο 10 στα μαθήματα, αλλά και μέσο όρο 10 σε διακριτά μαθήματα όπως τα αρχαία, τα, νέα, η λογοτεχνία, η άλγεβρα και η γεωμετρία.
Παράλληλα ο μαθητής για να προβιβαστεί στην επόμενη τάξη θα πρέπει να πετυχαίνει μέσο όρο 8 στα υπόλοιπα μαθήματα.
Μάλιστα στα επαγγελματικά λύκεια δεν θα υπάρχουν μετεξεταστέοι, αλλά σύστημα νοκ άουτ με τους μαθητές που αποτυγχάνουν να διακόπτουν τις σπουδές.

Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Σε ό,τι αφορά στις εξετάσεις του λυκείου για την προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη, αλλά και τις τελικές εξετάσεις για την αποφοίτηση, τα θέματα θα επιλέγονται με ένα μεικτό σύστημα. Τα μισά από μια βάση θεμάτων και τα υπόλοιπα θα είναι επιλογή του καθηγητή.
Οι βαθμολογίες θα συνεχίσουν να μετράνε και για τις πανελλαδικές, ωστόσο η βαθμολόγηση θα γίνεται από τον καθηγητή της τάξης.

Στις εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι μαθητές θα εξετάζονται σε 4 μαθήματα. Και εδώ τα θέματα θα επιλέγονται κατά 50% από μια βάση θεμάτων και τα υπόλοιπα από την επιτροπή των εξετάσεων.
Η βαθμολογία του λυκείου θα υπολογίζεται ως 5ος βαθμός.

Διαβάστε επίσης:

Η ακτινογραφία της σφαγής των βάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα αποτελέσματα των βάσεων των Θεολογικών Σχολών

Πότε γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Βάσεις: Πόσα μόρια έχουν οι στρατιωτικές σχολές – Δείτε πίνακες

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version