Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Έπαθλα συνολικής αξίας 200.000€ στα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2024 Στέλιος Χατζηιωάννου – Μάθε πώς μπορείς να είσαι ένας από τους 3 νικητές

Έπαθλα συνολικής αξίας 200.000€ στα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2024 Στέλιος Χατζηιωάννου – Μάθε πώς μπορείς να είσαι ένας από τους 3 νικητές

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, κυρίως σε χώρες όπου ο ιδρυτής έχει ζήσει και εργαστεί. Μεταξύ αυτών το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Κύπρος, αλλά και το Μονακό, τόπος διαμονής του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία.

Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation, για 15η χρονιά, διοργανώνει τα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου», δίνοντας την ευκαιρία σε τρεις νέους Έλληνες επιχειρηματίες να κερδίσουν τρία έπαθλα συνολικής αξίας 200.000€.

Ένας θεσμός επιχειρηματικότητας

Ήδη από το 2008, ο θεσμός των «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου» αποτελεί πυλώνα για την ελληνική επιχειρηματικότητα, έχοντας βραβεύσει συνολικά 43 επιχειρήσεις. Μέχρι σήμερα, η συνολική προσφορά των βραβείων για την ενίσχυση ελληνικών επιχειρηματικών οντοτήτων διαφόρων κλάδων, ανέρχεται στο ποσό των 1.330.000€.

Για το έτος 2024, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου διπλασιάζει τη συνολική αξία των τριών επάθλων στις 200.000€, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στις νέες και νέους επιχειρηματίες να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη θέση θα διεκδικήσει το ποσό των 100.000€, η δεύτερη το ποσό των 60.000€ και η τρίτη το ποσό των 40.000€.

Κριτήρια συμμετοχής

Τα κριτήρια για την αίτηση συμμετοχής στα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου» είναι τα εξής:

  • Οι επιχειρηματίες που θα δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να είναι μέχρι 35 ετών (γεννηθέντες και γεννηθείσες το 1989 ή μετέπειτα).
  • Οι επιχειρηματίες που θα δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να έχουν ιδρύσει ελληνική εταιρεία και να έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 20.000€ ανά έτος.
  • Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 3 άτομα, ενώ ο/η επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν πάνω από το 80% της εταιρείας μεταξύ τους.
  • Αιτήσεις με παραπάνω από δύο αιτούντες από την ίδια εταιρεία δεν θα ληφθούν υπόψιν.
  • Οι αιτούντες μπορούν να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία διατηρεί την έδρα της στην Ελλάδα και καταθέτει τους φόρους της στο ελληνικό κράτος.
  • Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν ξανά νικητές και αιτούντες περασμένων ετών, εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Πως να υποβάλετε την αίτησή σας

Εάν θέλετε να υποβάλετε τη δική σας αίτηση και να συμμετάσχετε στα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου», τα βήματα είναι απλά. Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά online, μέσα από τη σελίδα του ιδρύματος.

Από την παραπάνω σελίδα, μπορείτε να βρείτε και να “κατεβάσετε” τη σχετική φόρμα συμμετοχής. Αφού την συμπληρώσετε, την αποστέλλετε σε μορφή .pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση constantina.karameri@stelios.com, αναγράφοντας “STELIOS AWARDS FOR YOUNG ENTREPRENEURS” και το όνομά σας στο θέμα του e-mail. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 22 Ιουλίου 2024.

Ανακοίνωση νικητών και τελετή απονομής

Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει από τον ίδιο τον Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 στην τελετή απονομής των βραβείων. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Stelios Foundation Conference Hall, ένα εμβληματικό κτίριο στην οδό Κυδαθηναίων 22, στην Πλάκα.

Διαχειριζόμενο από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το εν λόγω κτίριο αξιοποιείται για εκδηλώσεις του Ιδρύματος και διατίθεται δωρεάν προς χρήση σε Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, υπό προϋποθέσεις που θέτει το Ίδρυμα. Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Stelios Foundation Conference Hall, μπορείτε να τις βρείτε εδώ: https://steliosfoundation.gr/stelios-foundation-conference-hall/

Ο ιδρυτής – Sir Στέλιος Χατζηιωάννου

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου είναι ένας διακεκριμένος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, γνωστός για την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας EasyJet και άλλων επιτυχημένων brands της «οικογένειας» εταιρειών Easy. Μέσα από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, υποστηρίζει μία πληθώρα φιλανθρωπικών δράσεων και πρωτοβουλιών, με έμφαση στην εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή. Τα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου» συγκαταλέγονται στις πρωτοβουλίες του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία με στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη της νέας γενιάς.

Παλαιότεροι νικητές

Το 2019, το πρώτο βραβείο κέρδισε η Hempoilshop, εταιρεία που εμπορεύεται προϊόντα κλωστικής και βιομηχανικής κάνναβης, η οποία, μάλιστα αναδείχθηκε μέλος της Easy family of brands: https://easyhemp.gr/.

Αντίστοιχα, το 2018 μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το Ferryhopper, η πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που μέσα από διάφορες λειτουργίες μετατρέπει τη διαδικασία online κράτησης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σε μια απλή και ευχάριστη εμπειρία. Το Ferryhopper επίσης εντάχθηκε στο δυναμικό της Easy family of brands, δημιουργώντας τη νέα πλατφόρμα http://www.easyferry.com.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις