Παρασκευή, 27 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Επεισόδια και 22 προσαγωγές στο Πολυτεχνείο: Διέκοψαν εκδήλωση και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης

Επεισόδια και 22 προσαγωγές στο Πολυτεχνείο: Διέκοψαν εκδήλωση και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης

Ένταση σημειώθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το απόγευμα της Παρασκευής (27.09.2024) μεταξύ της αστυνομίας και μεταπτυχιακών φοιτητών κατά την διάρκεια προγραμματισμένης εκδήλωσης.

Την παρέμβαση έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ερευνητών και οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί φοιτητές. Η παρέμβαση έγινε όταν έλαβε τον λόγο ο Πρύτανης την ώρα της εναρκτήριας εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή», μέσα στο και το κτήριο Αβέρωφ και το Πολυτεχνείο στην αίθουσα Καυτατζόγλου.

Για περίπου 15 λεπτά παρέμειναν οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης και κρατώντας πανό, ενώ πέταξαν φέιγ βολάν στους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ήταν υπουργοί, οι οποίοι περίμεναν στις θέσεις τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στην αίθουσα και ακολούθησαν επεισόδια και 22 προσαγωγές. Η εναρκτήρια εκδήλωση έχει διακοπεί.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, θα λάμβανε χώρα η προγραμματισμένη εκδήλωση «Βραδιά του ερευνητή» στο κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, με επίτιμους προσκεκλημένους και ελεύθερη για είσοδο σε διδακτικό προσωπικό και σπουδαστές.

Από την Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη διασφάλιση της διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης, ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας, εξωτερικά-περιμετρικά του κτιρίου.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου και επιτέθηκαν φραστικά αλλά και ρίπτοντας αντικείμενα κατά των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει.

Άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθαν εντός του χώρου και απομάκρυναν με ασφάλεια τους προσκεκλημένους, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις