Site icon NewsIT

Επεισοδιακή εκκένωση στο λιμάνι της Χίου – “Αγανακτισμένοι” εναντίον μεταναστών και στη μέση τα ΜΑΤ

08.04.2016 | 06:42
Πηγή φωτογραφίας astraparis

Πηγή φωτογραφίας astraparis

- Ομάδα περίπου 150 ατόμων συγκεντρώθηκε και απαιτούσε την εκκένωση του λιμανιού - Αντιδράσεις από τους μετανάστες που αρνούνταν να εγκαταλείψουν το λιμάνι της Χίου - Απειλήθηκαν επεισόδια και τελικά με τη συνδρομή ισχυρής δύναμης της αστυνομίας ο χώρος εκκενώθηκε - Καζάνι που βράζει η κατάσταση στα hot spot όλης της χώρας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Ξημερώματα και μετά από σχεδόν επτά ώρες διαπραγματεύσεων οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που επί σχεδόν μια εβδομάδα είχαν φύγει από το κέντρο φιλοξενίας και είχαν καταλάβει το χώρο του λιμανιού της Χίου πείσθηκαν να αποχωρήσουν.
 

Τα αίματα άναψαν το απόγευμα, όταν περί τις 19:00 μια ομάδα “αγανακτισμένων πολιτών” όπως περιγράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωση συγκεντρώθηκε στο λιμάνι και απαιτούσε με συνθήματα και φωνές οι μετανάστες να φύγουν.

Απειλήθηκε πολλές φορές ένταση καθώς υπήρχαν λεκτικοί διαπληκτισμοί με τους πρόσφυγες. Μάλιστα η ομάδα των “αγανακτισμένων πολιτών” πύκνωσε κάποια στιγμή, έφτασε περίπου τα 150 άτομα και η αστυνομία και το λιμενικό φοβήθηκαν τα χειρότερα.


Στο σημείο υπήρχε ισχυρή δύναμη του λιμενικού, αλλά και της αστυνομίας ενώ έγινε πολύωρη προσπάθεια εκκένωσης από τον Δήμαρχο του Νησιού και τον Λιμενάρχη.


Μάλιστα δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ “αγανακτισμένων” και “αλληλέγγυων” ενώ οι άνδρες του λιμενικού και της αστυνομίας προέβησαν σε συλλήψεις ορισμένων εκ των μεταναστών που ξεσήκωναν τους υπόλοιπους προτρέποντάς τους να μην εγκαταλείψουν την περιοχή.


Τελικά μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα οι πρόσφυγες άρχισαν να εγκαταλείπουν το χώρο και αφού λιμενικοί και αστυνομικοί έκαναν επιχείρηση εκκένωσης, ευτυχώς χωρίς τη χρήση βίας.

Πηγές politischios.gr και astraparis.gr

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version