Site icon NewsIT

Επεισοδιακή η Σύνοδος των Πρυτάνεων – Φοιτητές μπούκαραν και διέκοψαν τη συνεδρίαση

07.03.2014 | 17:44
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Mία ομάδα νεαρών φοιτητών μπούκαραν το μεσημέρι κυριολεκτιμά μέσα στο χώρο που διεξαγόταν η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων ΑΕΙ στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο.

Διακόπηκε η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων, που εξελισσόταν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, εξαιτίας έντασης που δημιούργησε η παρουσία περίπου 150 φοιτητών, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των λεγόμενων «αιώνιων» συναδέλφων τους.

Την απόφαση να διακοπεί η σύνοδος έλαβε ο προεδρεύων του συντονιστικού των πρυτάνεων, πρύτανης του Χαροκόπειου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πανεπιστημιακές σχολές καλούνται να διαγράψουν έως τον προσεχή Σεπτέμβριο από τα μητρώα τους περίπου 180.000 φοιτητές, που είναι ανενεργοί τα τελευταία χρόνια. Τη διαφωνία τους έχουν εκφράσει οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΠΘ.

Τι δήλωσε ο Πρύτανης του Χαροκόπειου για το επεισόδιο

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος “λίγο μετά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης, περίπου στις 2.15 το μεσημέρι, ομάδα φοιτητών εισήλθε στο χώρο που συνεδριαζαμε, παρουσίασαν τα αιτήματά τους και απαίτησαν να τα συζητήσουμε παρουσία τους. Οι φοιτητές δεν ήταν καν από το δικό μας πανεπιστήμιο.

 
Η σύνοδος των πρυτάνεων οφείλει να συνεδριάζει κάτω από συνθήκες ομαλότητας και χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική επίδραση προκειμένου να λαμβάνει τις αποφάσεις της. Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και για το λογο αυτό αποφασίσαμε τη διακοπή της συνεδρίασης”.

Ακούστε τι δήλωσε ο Πρύτανης στο NewsIT:

΅
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καβάλα: Φοιτητές του ΤΕΙ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ως… υπεράριθμοι!

Χαμός στα ΚΤΕΛ Κρήτης από τα… μπολάκια των φοιτητών

Άγρια κόντρα για τους “αιώνιους” φοιτητές
Απειλούνται με διαγραφή 180.000 φοιτητές – Τέλος στους αιώνιους και ανατροπές στον αριθμό των εισακτέων – Τα πάνω, κάτω στις πανελλαδικές

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version