Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συμφωνήθηκε η αμοιβαία στήριξη των δύο κυβερνήσεων ενόψει της έναρξης διαδικασίας αδειοδότησης του έργου, υπό την επίβλεψη της αρμοδίας υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη. Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι θα υπάρξει σύντομα ανταλλαγή επισκέψεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι μια τέτοια συνεργασία είναι αμοιβαία επωφελής, καθώς για την Ελλάδα προκύπτει σημαντικό οικονομικό, αναπτυξιακό και ενεργειακό όφελος, ενώ το Κατάρ, ως εξαιρετικά σημαντικός παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως, εξασφαλίζει ένα σημαντικό σημείο εισόδου σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επένδυση αφορά στην εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, με την παράλληλη εφαρμογή πρωτοποριακής τεχνολογίας για την συλλογή και αξιοποίηση των αερίων καύσης για την παραγωγή βιομάζας.
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όταν υλοποιηθεί η επένδυση, θα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της ενεργειακής επάρκειας της χώρας, μέσω της δημιουργίας ενός σημαντικού ενεργειακού κόμβου στην ελληνική επικράτεια, με την παράλληλη προώθηση νέας, «πράσινης» τεχνολογίας.