Ελλάδα

Έπιασαν 43χρονο στον Πειραιά με χειροβομβίδες και όπλα του αμερικανικού στρατού

Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 43χρονος που συνελήφθη στον Πειραιά από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, χειροβομβίδες, όπλα, καθώς και πλήθος διαφόρων τμημάτων και σκελετών όπλων.

Ο 43χρονος πιάστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου στον Πειραιά και συγκεκριμένα μέσα σε σταματημένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε «εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας» να έχει στη ζώνη του παντελονιού του, ένα πυροβόλο όπλο, με γεμιστήρα, η οποία περιείχε 10 φυσίγγια.

Παράλληλα, στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 31 σκελετοί πυροβόλων όπλων (πιστολιών), 5 πανομοιότυπα μεταλλικά τμήματα κλείστρων πυροβόλων όπλων, άνευ ενδείξεων και 12 πανομοιότυπα μεταλλικά μέρη προερχόμενα από σκελετούς πολεμικών τυφεκίων, όλα με το σήμα και αρχικά U.S.M.C. (United States Marine Corps) του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Επιπλέον, σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πολυβόλο όπλο, κάνη πολυβόλου όπλου, 4 μεταλλικές βάσεις πολυβόλου όπλου, 2 μεταλλικά τμήματα πολυβόλου όπλου, κουτί με μεταλλικά τμήματα πολυβόλου όπλου, 2 χειροβομβίδες, καραμπίνα με ξύλινη λαβή, πιστόλι αερίου, 5 αμπούλες αερίου και πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, 2 τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, μαχαίρι συνολικού μήκους 25 εκατοστών, με μήκος λάμας 13 εκατοστά, μεταλλικό μέρος όπλου, 194 κάλυκες, 10 βολίδες πυροβόλων όπλων και 5 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 οπλοβομβίδες, 4 καπνογόνα, 2 μάσκες αερίου με τρία φίλτρα, κινητό τηλέφωνο και φορητός υπολογιστής.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων (εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί ζωοκτονίας).

Ο 43χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός για το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό, ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε - «Καλύτερα να είχα καεί κι εγώ μαζί τους»
Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του 38χρονου, ζητήθηκε και κατατέθηκε βίντεο της Εγνατίας Οδού, το οποίο ανακτήθηκε και δείχνει τι ακριβώς έχει συμβεί πριν τη σφοδρή σύγκρουση
Ο Ουκρανός οδηγός του τροχαίου δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό 5