Ελλάδα

Επίδομα Τσίπρα: Ψάχνουν 6.900 συνταξιούχους… του εξωτερικού για να τους πληρώσουν!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία πίστωσης στους συνταξιούχους της έκτακτης οικονομικής παροχής. Συνολικά διατέθηκαν 629.483.000 ευρώ σε 1.577.503 συνταξιούχους, αναφέρει η Κυβέρνηση.

Η ενημέρωση από την πλευρά του μαξίμου αναφέρει ακόμη πως “η διαδικασία αυτή αποτελεί και την πρώτη πράξη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων(ΕΦΚΑ), που ξεκινά την λειτουργία του από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε η ακρόαση στη Βουλή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, Θανάση Μπακαλέξη”.

Πάντως ένα… ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα στοιχείο που δίνει η κυβέρνηση και αφορά σε συνταξιούχους… εξωτερικού!

Αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση: “Σε ότι αφορά την διαδικασία είσπραξης της έκτακτης οικονομικής παροχής, πρόβλημα διαπιστώθηκε για περίπου 8.500 δικαιούχους και το οποίο αφορούσε το ΙΒΑΝ. Εξ αυτών, οι 6.900 περίπου είναι κάτοικοι εξωτερικού, για τους οποίους θα ακολουθηθεί ξεχωριστή διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα θα τους διατεθούν μόλις οι δικαιούχοι ταυτοποιηθούν“.

Επίδομα Τσίπρα: Δεν το πήραν όλοι οι δικαιούχοι – Πότε θα το πάρουν οι υπόλοιποι

Η κυβέρνηση αναφέρει ακόμη πως η διαδικασία είσπραξης της έκτακτης οικονομικής παροχής από συνταξιούχους μέσω διανομέων των ΕΛΤΑ θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων στα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας που εξαρθρώθηκαν στη βόρεια Ελλάδα - Έσκαβαν και κοντά στον Τύμβο Καστά
Η αστυνομία είχε ενημερωθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2024 για τη δράση των κυκλωμάτων, που μάλιστα χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες
Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Εθνική Πινακοθήκη: Βάσια Παναγοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Χάρης Ρώμας μιλούν για τον βανδαλισμό των έργων τέχνης από βουλευτή της «Νίκης»
Φουντώνει ο δημόσιος διάλογος μετά το περιστατικό που σημειώθηκε μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της «Νίκης»,...
Εθνική Πινακοθήκη: Βάσια Παναγοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Χάρης Ρώμας μιλούν για τον βανδαλισμό των έργων τέχνης από βουλευτή της «Νίκης»