Ελλάδα

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr

Άνοιξε το μεσημέρι της Τρίτης 21/06 η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για όσους ενδιαφερόμενους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανοίξει σταδιακά για όλους.

Το πρόγραμμα επιδοτεί ιδιώτες/νοικοκυριά για την αντικατάσταση συγκεκριμένων κατηγοριών ενεργοβόρων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές και την παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών που αντικαθίστανται.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής κατηγορίες συσκευών:

Κλιματιστικά

Ψυγεία

Καταψύκτες

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά της νέας συσκευής σε καταστήματα

λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της δαπάνης.

Παράλληλα για κάθε αγορά νέας συσκευής δημιουργείται η υποχρέωση παράδοσης μιας παλιάς συσκευής που θα λειτουργεί κανονικά και θα ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Πως θα λειτουργήσει η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ωφελούμενων.

21/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2
22/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4
23/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 6
24/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 6 7 8
25/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0

Το πληροφοριακό σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην αντικατάσταση έως τριών ηλεκτρικών συσκευών, κλιματιστικών, ψυγείων ή καταψυκτών, με νέες ενεργειακά αποδοτικότερες.

Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, με επιπλέον μοριοδότηση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση από 30% έως 50%, με ποσό ανά συσκευή από 135 έως 710 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει περιστέρια να τσιμπολογούν το φαγητό ασθενή μέσα σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός»
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα για τα προβλήματα που δημιουργούν τα περιστέρια στα δημόσια νοσοκομεία
Περιστέρια μέσα σε δωμάτιο νοσοκομείου 3
Απολογείται αύριο ο βιολογικός πατέρας του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου - «Είχα να τον δω 2 χρόνια»
Αν και για τη δολοφονική κακοποίηση του Άγγελου έχουν προφυλακιστεί ήδη η μητέρα και ο πατριός του, ο βιολογικός πατέρας του παιδιού κατηγορείται επίσης για την κακοποίησή του
Κατηγορούμενος στα δικαστήρια Ηρακλείου
Δημογλίδου για την εκτέλεση Μοσχούρη στο Χαλάνδρι: Γίνονται κινήσεις να υπάρξουν διεθνή εντάλματα για να συλληφθεί ο «Έντικ»
«Δεν αναζητείται μόνο από την Ελληνική Αστυνομία και από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά εκκρεμούν αποφάσεις σε βάρος του και από άλλες χώρες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ
Ο Γιώργος Μοσχούρης και το καμένο αυτοκίνητο των δολοφόνων 1