Τρίτη, 26 Νοε.
14oC Αθήνα

Η επιστολή με την υπογραφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που… παράπεσε στη Βουλή (ΦΩΤΟ)

Η επιστολή με την υπογραφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που… παράπεσε στη Βουλή (ΦΩΤΟ)

Μια επιστολή διαμαρτυρίας την οποία είχε υπογράψει και ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης για τις άθλιες συνθήκες στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων είχε καταθέσει τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Το αποκάλυψε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για τον σχολικό εκφοβισμό.

Κατά τη συζήτηση, η κα Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία για να υπάρξει ευρύτερη συζήτηση του θέματος και θύμισε ότι η βουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει αναφορά για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και τις κακές συνθήκες φοίτησης, αναφορά που είχε προσυπογράψει και ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Στις 27 Νοεμβρίου του 2014, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητών της Γαλακτοκομικής Σχολής, όπου ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Καρασμάνης ενημερώνεται για τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη Σχολή.

Την επιστολή υπογράφουν οι «απεγνωσμένοι φοιτητές της Γαλακτοκομικής 2014-2015» ανάμεσά τους και ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης. Η επιστολή έχει να κάνει με τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν και φοιτούσαν οι μαθητές της Γαλακτοκομικής και όχι με το bullying και τον εκφοβισμό που βίωσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πριν το θάνατό του.

Η επιστολή διαμαρτυρίας όμως και η αναφορά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου φαίνεται πως κάπου… παράπεσαν και κανείς δεν ασχολήθηκε.

«Η διαδικασία των αναφορών, που είναι μια διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου –οι βουλευτές μέσα από αυτές γνωστοποιούν ζητήματα προκειμένου με κάποιον τρόπο να τα δημοσιοποιήσουν και να εκπροσωπήσουν την κοινωνία. Αυτή η διαδικασία έχει εντελώς απαξιωθεί. Έχει μείνει στα χαρτιά…», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά της, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Πιστεύω ότι κι εμείς ενδεχομένως να μπορούμε στη Βουλή να εμπνευστούμε και να δώσουμε κι εμείς με τη συμπεριφορά μας το καλό παράδειγμα στα νεότερα παιδιά αλλά και σε όλη την κοινωνία, σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα μέσα από τη συναίνεση, μέσα από διάλογο, χωρίς λεκτικές επιθέσεις και προφανώς χωρίς να καταφεύγουμε στη βία».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε